Çözüldü Battlefield 2042 & Delta Force oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
İşletim sistemi
Windows 10

Edıms Mobile

Megapat
Makaleler
3
Yer
Aydın Merkez
Daha fazla  
Meslek
PC EDİTÖR- Personel
RAM
Corsair 3200 MHz DDR4
Ekran kartı
Asus Tuf RTX 3060 12
Anakart
MSI B550 TOMAHAWK MAX WİFİ
İşlemci
Ryzen 7 5800X 3D
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık olarak sistemime iki ay önce kadar MSI B550 Tomahawk AM4 yeni ana kartını taktım. Ayrıyeten de Kioxia 1 TB SSD alıp sistemi eskiye nazaran hem rahatlattım hem de artık oyunları SSD üzerine kurup öyle oynarım diye hesap ettim. Fakat Battlefield 2042 ana menüye giriyorum maç aratıp tam Server'a girerken maç başlamadan beni oyundan atıyor. Bir yerde bir aksilik var ama anlayamadım. Öncesin de Windows 11 Pro kullanıyordum. İşletim sisteminden olabilir diye düşünüp Windows 10 kurup tekrar denedim fakat gene aynı.
Yeni gelecek olan Delta Force oyununu deneyeyim dedim oda aynısını yapıyor. Bu şaka mı gerçek mi?
Yani Battlefield evet sisteme fazla yüklenen oyun biliyorum ama öncesin de şakır şakır oynuyordum. İşletim sistemindendir diye düşündüm sanırım ondan değilmiş.
Hem Windows 11 hem de Windows 10 denememe rağmen iki oyundan soğumak üzereyim. İşlemci fazla mı ısınıyor neyin nesi anlamadım. Öncesinde ekran kartı sürücülerini tertemiz silip tekrar kurdum gene de başaramadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Gerekli görselleri buraya koyacağım ama inanın EA App'den repair de yaptım, sürücüleri temizleyip (display diriver unınstal) tekrar kurdum, işletim sistemini değiştirdim hala daha atıyor. Umarım çözülür sorun. Bilgisayarım da öyle fazladan gereksiz şeyler de yok. Gayet sade bir şekilde bilinen programlar kurulu ( Steam, EA, MSI Center, Core Temp)

Not; biraz önce denerken yine mavi ekran hatası verip bilgisayar yeniden başladı. Fotoğraf alamadım maalesef.

Dosya Ekleri

• 2.png
    2.png
    6,4 KB · Görüntüleme: 157
  • 4.png
    4.png
    11,4 KB · Görüntüleme: 130
  • 5.png
    5.png
    1,2 MB · Görüntüleme: 126
  • Adsız.png
    Adsız.png
    172,6 KB · Görüntüleme: 129
  • Adsız3.png
    Adsız3.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 139
Son düzenleme:
Çözüm
RAM'lerden kaynaklanıyor görünen o ki. Eski anakartında oyun oynarken sorun çıkıyor muydu?

Hayır yaşamıyordum bazen böyle çok nadir mavi ekran hataları verirdi ama bayağı önceleri. O da GameLoop emülatör yüzünden di diye biliyorum. Diğer türlü bir sorun yaşatmadı bana.

Sorunun çözümüyle geri geldim :) yaptıklarımı sırası ile söylüyorum;
Önce arkadaştan deneme amaçlı aldığım DDR 16 GB RAM'leri sisteme taktım, ve BIOS'a girip XMP'nin kapalı olduğuna emin olarak default ayarlar deyip F10'a basıp sistemi yeniden başlattım.
İlk olarak atan oyunları hemen açıp ne tepki vereceği oldu ve hiçbir sorun olmadı.
Daha sonra kendi RAM'lerimi görselde ki önerilen yere değil de dımma1 ve dımmb1 yerlerine taktım ve ilk açılışta sistem ( önerilen yuvalara takmamışsınız gene de devam etmek istiyor musunuz? ) buna benzer bir uyarı verdi ve evet deyip boot ettim sistemi. Sonra tekrar atan oyunları açıp test ettim hiçbir sorun olmadı. Daha sonra RAM'leri 'fırst' diye işaretlenen yerlere taktım çoğumuzun asıl kullandığı yuvalar yani ve BIOS'a girip XMP açıp 3200 MHz ayarına alıp açtım, özellikle gene Battlefield 2042 ve Delta Force test yaptım şükür sorun yok şu anlık.
Araştırdığım kadarı ile RAM'ler sökülünce kendini resetlediler ve kendilerine geldiler. Umarım bir daha yaşanmaz böyle sorun.
Merhaba arkadaşlar. Yaklaşık olarak sistemime iki ay önce kadar MSI B550 Tomahawk AM4 yeni ana kartını taktım. Ayrıyeten de Kioxia 1 TB SSD alıp sistemi eskiye nazaran hem rahatlattım hem de artık oyunları SSD üzerine kurup öyle oynarım diye hesap ettim. Fakat Battlefield 2042 ana menüye giriyorum maç aratıp tam Server'a girerken maç başlamadan beni oyundan atıyor. Bir yerde bir aksilik var ama anlayamadım. Öncesin de Windows 11 Pro kullanıyordum. İşletim sisteminden olabilir diye düşünüp Windows 10 kurup tekrar denedim fakat gene aynı.
Yeni gelecek olan Delta Force oyununu deneyeyim dedim oda aynısını yapıyor. Bu şaka mı gerçek mi?
Yani Battlefield evet sisteme fazla yüklenen oyun biliyorum ama öncesin de şakır şakır oynuyordum. İşletim sistemindendir diye düşündüm sanırım ondan değilmiş.
Hem Windows 11 hem de Windows 10 denememe rağmen iki oyundan soğumak üzereyim. İşlemci fazla mı ısınıyor neyin nesi anlamadım. Öncesinde ekran kartı sürücülerini tertemiz silip tekrar kurdum gene de başaramadım. Bilgisi olan varsa paylaşırsa sevinirim. Gerekli görselleri buraya koyacağım ama inanın EA App'den repair de yaptım, sürücüleri temizleyip (display diriver unınstal) tekrar kurdum, işletim sistemini değiştirdim hala daha atıyor. Umarım çözülür sorun. Bilgisayarım da öyle fazladan gereksiz şeyler de yok. Gayet sade bir şekilde bilinen programlar kurulu ( Steam, EA, MSI Center, Core Temp)

Not; biraz önce denerken yine mavi ekran hatası verip bilgisayar yeniden başladı. Fotoğraf alamadım maalesef.
Mavi ekran kategorisinde konu açmanı ve minidump dosyalarını göndermeni önerebilirim sadece. Sebebiyse bulunduğun kategoriden daha fazla yardım alabileceğine inanmamdan kaynaklı.
(NOT: RTX 3060'la aldığın hatayı kendi ekran kartımda WattMandan dolayı alıyordum. Sorun driver, güç seçenekleri veya alakalı birkaç şeyden kaynaklanıyor olabilir büyük ihtimalle.)

Mavi ekran kategorisinde konu açmanı ve minidump dosyalarını göndermeni önerebilirim sadece. Sebebiyse bulunduğun kategoriden daha fazla yardım alabileceğine inanmamdan kaynaklı.
(Not: RTX 3060'la aldığın hatayı kendi ekran kartımda WattMan'dan dolayı alıyordum. Sorun driver, güç seçenekleri veya alakalı birkaç şeyden kaynaklanıyor olabilir büyük ihtimalle.)

O dosyları nasıl bulabilirim müsait olunca hemen bakar atarım. Neden kaynaklı olduğunu bilsem bir keşke.

Ekran kartına OC yapıyor musun?

O dosyları nasıl bulabilirim müsait olunca hemen bakar atarım. Neden kaynaklı olduğunu bilsem bir keşke.
Recep Baltaş'ın bir konusu Ali Güngör'ün katkılarıyla detaylıca anlatmışlar.

Recep Baltaş'ın bir konusu Ali Güngör'ün katkılarıyla detaylıca anlatmışlar.

PC başına geçince hemen bakacağım teşekkür ederim.

Ekran kartının sürücülerini DDU ile silip önerilen driver'ı indirebilir misin?(DDU kalıntı kalmaması için kullanılan bir sürücü silme yazılımı)

İlk önce Driver'ın üzerine biraz gidebilirsiniz PC başına geçtiğinizde. Sonrasında mavi ekran kategorisinde minidump dosyalarınızı paylaşarak bir konu açmanız daha aktif cevap almanızla sonuçlanabilir. Rica ederim.

Ekran kartının sürücülerini DDU ile silip önerilen Driver'ı indirebilir misin?

Zaten bunu denemiştim ama sizi kırmam bir daha denerim sorun değil. Önerilen driverdan kastınız ne hocam? Zaten Windows kendisi de kuruyor sürücüleri ben ek olarak NVIDIA Experience kuruyorum ve güncelliyorum.

Zaten bunu denemiştim ama sizi kırmam bir daha denerim sorun değil. Önerilen driverdan kastınız ne hocam? Zaten Windows kendisi de kuruyor sürücüleri ben ek olarak NVIDIA Experience kuruyorum ve güncelliyorum.

Windows'un kurmasını engellemek için güncellemeleri duraklatabilirsiniz. Daha sağlıklı olur.

1725379697867.png

Ayrıca WHQL sürücülerin hepsi önerilir olarak adlandırılır şu an kullandığınız sürümü öğrenip manuel olarak değiştirmenizde yarar var.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Şu konuda aşağılara indiğimde RTX 2070 kullanan bir kullanıcının bu sorunu konuştuğumuz her şeye rağmen çözemediğini fakat ekran kartı frekansını biraz kısarak oyunu oynayabildiğini söylüyor. AMD'deki WattMan olayına aşırı benzemesi beni ürküttü. Öncelikle Windows Update olayını duraklatıp manuel olarak güncel sürücüyü kurmayı denemenizi istiyorum. Sonrasında belki frekansı aşağıya çekmeyi deneyebiliriz.(Undervolt yani frekans kısmanın ekran kartına bir zararı yoktur.) Tüm bunların sonunda yine de düzeltmeyi başaramazsak Mavi ekran kategorisi son çare diye düşünüyorum.

Aynı sorunu yaşayan aynı ekran kartına sahip bir kullanıcı tarafından açılmış bu Reddit konusu.

"Future Frame Rendering'i (oyunda) kapatın ve Nvidia Ekran Ayarları'na gidin ve 60 fps'ye sert bir şekilde kilitleyin. Bu, zamanın hemen hemen %100'ünde çökmelerden kaçınmama yardımcı oldu." Bunun gibi birçok çözüm önerisi sayfada mevcut. Süreci yakından takip edip yardımcı olmak için burada olacağım.

Olayın ayarlarla ve RayTracing'le alakalı olabileceği de söyleniyor. Ben AMD kullanıcısı olarak aynı hatayı alıyorum ve frekansı kısarak sorunu çözdüm. Hepsini denemek yorucu olabilir fakat size kalmış. Birgün bu sorunu başka bir oyunda yaşadığınızda aynı can sıkıcı sahneyle karşılaşmak yerine sorunu aktif şekilde çözmek daha iç açıcı olabilir. Sizin ne kadar önemli bulduğunuzla alakalı.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı