Hayır yaşamıyordum bazen böyle çok nadir mavi ekran hataları verirdi ama bayağı önceleri. O da GameLoop emülatör yüzünden di diye biliyorum. Diğer türlü bir sorun yaşatmadı bana.
Sorunun çözümüyle geri geldim
yaptıklarımı sırası ile söylüyorum;
Önce arkadaştan deneme amaçlı aldığım DDR 16 GB RAM'leri sisteme taktım, ve BIOS'a girip XMP'nin kapalı olduğuna emin olarak default ayarlar deyip F10'a basıp sistemi yeniden başlattım.
İlk olarak atan oyunları hemen açıp ne tepki vereceği oldu ve hiçbir sorun olmadı.
Daha sonra kendi RAM'lerimi görselde ki önerilen yere değil de dımma1 ve dımmb1 yerlerine taktım ve ilk açılışta sistem ( önerilen yuvalara takmamışsınız gene de devam etmek istiyor musunuz? ) buna benzer bir uyarı verdi ve evet deyip boot ettim sistemi. Sonra tekrar atan oyunları açıp test ettim hiçbir sorun olmadı. Daha sonra RAM'leri 'fırst' diye işaretlenen yerlere taktım çoğumuzun asıl kullandığı yuvalar yani ve BIOS'a girip XMP açıp 3200 MHz ayarına alıp açtım, özellikle gene Battlefield 2042 ve Delta Force test yaptım şükür sorun yok şu anlık.
Araştırdığım kadarı ile RAM'ler sökülünce kendini resetlediler ve kendilerine geldiler. Umarım bir daha yaşanmaz böyle sorun.