Battlefield 4 için ekran kartı seçimi

Ogo

Kilopat
Katılım
24 Eylül 2013
Mesajlar
23
Selamlar,

Hali hazırda kurulu sistemimdeki ekran kartını çıkacak oyunlar için değiştirmek istiyorum.
1000 lira civarını gözden çıkardım çünkü bir haftadır bakınıyorum bir karar veremedimç. Malum zaman her şeyden önemli.

Şimdi seçeneklerim şunklar:

GTX770 alabilirim. Ancak 2 gb olması kafamı kurcalıyor. 1080p oynayacağım ve tek monitörüm var ama BF4 testlerinde vram kullanımının 3 gb'a yaklaşması gözümü korkutuyor. O sebebple gigabyte'ın 4 gb2lık modelini düşünüyorum. Ki bu da 1420 TL demek.
Ama eğer bana benzer performans verecekse neden HD 7970 olmasın ki diyorum. Ki kendisi 940 lira. Değer mi aradaki 500 TL'ye sizce. GTX780 ise uçmuş gitmiş.

Temmuz ayından beri AMD'nin yeni kartlarını bekleyin diyorlar ancak ses seda yok. Kafaya koydum alacağım. Ama ne alayım. Bu iki karttan hangisini önerirsiniz? Ya da başka bir kart mı almalıyım.
Çok zaman harcadım bu işe. Yol gösterecek kişileri arıyorum.
 
GTA IV gibi bir oyun geçti bu piyasadan ve o oyun bile 1 GB belleği tam anlamıyla kullanamıyordu. 2 GB olan GTX770 size şimdi de ilerisi içinde hayli hayli yetecektir. Kafanız karışmasın Asus GTX770 DC2 harika bir ekran kartı, çekinmeden alabilirsiniz. Tekrar söylemekte fayda buluyorum ekran kartlarında çoklu monitör kullanımı gibi bir durumunuz yoksa GB miktarı çok önemli değildir.
 
Peki gtx770 yerine hd7970 alsam gözle görülür bir performan kaybı olur mu? Çünkü aradaki farkı hissetmeyeceksem +300 vermek istemem. Teşekkürler.
 
Asus GTX770'in bellek ve çekirdek hızı HD7970'e göre gözle görülür derecede yüksek, bu performansa iyi düzeyde etki eder. Bunun yanında nVidia sürekli güncel, yenilikçi, soğutması üst düzey olduğundan ısınma sorununa güle güle dersin, Physx teknolojisi sayesinde patlama, yangın, duman gibi efektler çok daha gerçekçi. mevsres arkadaşımızın da dediği gibi yeni oyunları pamağında oynatacak bir ekran kartı. Asus GTX770 DC2 asla pişman etmez.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
:) 1800 lira da veremem ekran kartına:)

Yani 3 yıl daha ekran kartını bir daha değiştirmeyeceğim göz önünde bulundurulsa bile yine de 2 gb yeter mi diyorsunuz. Yoksa 250 lira fazla verip 4 GB mı alayım gtx770'i
Bir de aklımda gigabyte markası var. İlla asus mu diyorsunuz ?
 
Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı