Neden böyle bir istektesin? Ne kadar az RAM kullanırsa senin için o kadar daha iyi olur. Fazla kullanması iyi bir şey değil yani. Oyun ihtiyacı kadar kullanır bu arada. Elle ona ayar çekemezsin.
Şu var: Ayarlar yükseldikçe RAM kullanımı biraz daha artar. Düşürürsen de bir miktar düşüşler yaşanır.
Ne kadar gerekirse o kadar kullanır. Neden hepsini kullansın ki ? RAM bir şeyi işlemez, tek amacı içinde veri tutmaktır. Daha fazla veri tutunca daha yüksek FPS almazsınız.
8.5GB kullanması normal fakat 12GB'ın hepsini kullanmasını istemendeki mantığı anlayamadım. Bütün bellek BF5'te kullanılırsa arka plandaki Windows işlemleri ne ile yapılacak? Senin istediğin imkansız çünkü Windows belleğin bir kısmını kendi işlemleri için ayırır.
dün 8gb ram vardı 7.9 kullanıyordu baya drop falan oluyordu bugün 8gb ram daha aldım bu sefer 8.5 9gb kullanmaya basladı ama drop falan olmuyor çok fazla ondan fps falan da arttı baya ben de ram kullanımını arttırırsam fps artar diye düşündüm cahillik işte
Ram kullanımından değil, çift ram kullandığın için ramlee dual channel çalışır bundan kaynaklı fps artışı olmuştur ve 8 gb ram yetmiyormuş 16 takınca sistem rahatlayıp ihtiyacı olan miktarı kullanmaya başlayınca da fps e yansımış olabilir.
ya domination gibi 32 kişilik modlar da gayet akıcı fakat 64 kişilik modlar da drop yiyorum fps düsüyor 35lere kadar ayarlar high low karışık çoğu high işlemciden dolayı mı acaba