Battlefield 5 beni çok zorluyor

BrutalDeath+

Hectopat
Katılım
5 Temmuz 2020
Mesajlar
42
Herkese merhaba,

Battlefield 1'de elime model 10-a avcı aldığım zaman çoğu maçta ilk 5'e girer, önüme çıkanı biçerdim. Battlefield 5'te ise ne denediysem, yaptıysam bir türlü iyi oynayamadım. Henüz 10 gündür oynuyorum ve bir türlü alışamadım. 32 kişilik takımda 10. veya 15. falan oluyorum, k/d değerleri berbat zaten. Oyunda adını koyamadığım bir şeyler de eksik gibi. Hiç çekişmeli bir atmosferi yok. Önereceğiniz taktikler veya silahlar var mı? Biraz da onları denerken öleyim.
 
Ben bf1 de zor alımıştım. Bf 5 oynadım geçenler de çok rahat oynuyordum gözcü dışında. Ama bazen takımlar dengesiz olabiliyor.
 
Sistemini bilmiyorum ama BF5 oynarken monitörde 60 HZ'den 144 HZ'e geçmem çok etkiledi. BF4 ve BF1'de 60 HZ monitör işimi görüyordu ama BF5'in hızından mıdır nedir 144 HZ ile namlu hedefi rahatça takip ediyor. Assault'da Gewehr 43 her mesafeden gövdeye 3 atış düşmanı öldürmeye yetiyor. Her mesafede stabil.
Sniper'da ZH29 (orta-uzak ve orta mesafe) veya gece görüşlü ve susturuculu silahını (adı aklımda değil, orta-uzak ve yakın mesafe) kullanıyorum.
Diğer sınıflarda ise haritaya ve oynayış tarzınıza göre silah seçimi önemli.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.
 
Oyunun oynanış yapısı Battlefield 1 'e göre oldukça ters bir yapıda, 1'de daha çok ağır ve yakın görüş açılı bir atmosfer hakimken 5'te ise haritasına göre değişmekle beraber daha çok seri ve hızlı bir dinamizme sahip. 5'te sınıf olarak şahsen genelde taarruz ve sağlıkçı tercih ediyorum tabii bu sınıfları kullanırken de belli başlı silahlar benim için ön planda oluyor, mesela yakın ve orta mesafe için çalışılıyorsa ki genelde çoğu haritada karşılaşılabilecek olan pozisyonlar bu şekilde oluyor, assault sınıfında Sturmgewehr 1-5, STG-44, Turner SMLE, M1 Garand; Medic sınıfından ise Suomi KP31, M1928A1, ZK383 öneririm. Support ile Recon ihtiyacın olursa da yine destek bölümünden KE7, FG-42 ,Lewis Gun; sniper olarak oynamak istersen de Krag Jorgensen veya ZH-29 ile denemelere başlayabilirsin.

Alışması zordur, ben bile ilk 100 saatten sonra açılmıştım o oyunda, şu an genelde K/D oranım ortalama 2 veya üstünde gezip skor tablosunda ilk 10'da geziyorum tabii her zaman olduğu gibi BF'nin takım oyunu olduğunu da unutmamak gerek, kazanma veya iyi oynama olayında arkadaşların da oyuna hakim olması başlıca önemli etmenlerden biri.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı