Çözüldü Battlefield 5 donup oyundan atıyor

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

asdcaner

Hectopat
Katılım
26 Temmuz 2013
Mesajlar
6
Battlefield 5 ve Battlefield 1 oyunlarında genelde 15-20 DK sonra ekran donup oyundan atıyor, bazen mavi ekran veriyor, bazen donduktan sonra ekranda rastgele renkler çıkıp masaüstüne dönüyor oyunu kapatıp. Warthunder ve GTA 5'te de bazen yapıyor ama Battlefield kadar sık değil. NBA, FIFA gibi spor oyunlarında hiç sıkıntısız saatlerce oynayabiliyorum.

DDU ile güvenli modda driverları kaldırıp eski bir driver kurdum ama fark etmedi.

Crash verdikten sonra olay görüntüleyicisinde LiveKernelEvent 141 ve bazen 117(bu sanırım driver ile ilgili olan) hataları gözüküyor.

Stres testi yaptığımda sisteme sıkıntısız 1 saat civarı tam yükte işlemci ve ekran kartını denedim hiç sıkıntı olmadı. Ekran kartı 85 ve işlemci 97 derece gördü tam yükte ama hiç sorun çıkmadı, kapanma ya da crash falan olmadı.

İşlemcim i7 7700HQ ve ekran kartım GTX 1070,32 GB Dual channel RAM var.
 
Oyunlarınız korsansa eğer bu sorunları yaşamanız normaldir. Ben de eskiden korsan oyun oynadığım dönemlerde Battlefield 4 oynarken 10 15 dk sonra donup oyundan atıyordu. Eğer orjinal ise Steam'den dosya kontrolü yapın o sorunları yaşadığınız oyunlara. Ayrıyetten Geforce Experience'den ekran kartınızın sürümünü kontrol edin ve oyunları Geforce Experience'den optimize edip açmayı deneyin.
 
ben msi afterburner ile özellikle bakıyorum. işlemci 93-94 dereceyi geçmiyor ve hız düşürmüyor. 3410mhz sabit çalışıyor. Ekran kartı da 81-82 yi geçmiyor genelde o civarda. Stres testinde daha yüksek sıcaklıklarda da bir sorun yaşamadım. Originde repair ettim oyunu ama yine hata veriyor.

Ram testi yapıcam şimdi en son bir de ona bakayım.
 
Hangi Windows sürümünü kullanıyorsunuz? Bir de bunu sorayım.

Windows 10 64 Bit orijinal.
Şimdi de "nvlddmkm görüntü sürücüsü yanıt vermeyi kesti ve başarıyla bu durumdan kurtuldu."
Hatası almaya başladım. Direk oyun kapanıp masaüstüne geri dönüyor artık.


Şu çözümü uyguladım ve sorun düzeldi. 3 saattir aralıksız BF5 oynuyorum henüz bir hata vermedi. Eskiden 15-20dakikada hata verirdi.
 
Windows 8 uyumluluk modunda çalıştırınca düzeldi benimki.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…