Battlefield 5 VS Battlefield 1

Daha önce 1 ve 5 oynamamış birinin önüne sunsanız bu oyunları, yüksek ihtimalle 1'i seçer. Ben 1 çok oynadım. Neredeyse bütün dogtagleri kodeksleri açtım, Peacekeeper'ı bile. Artık amacım kalmadığı için oynamıyorum. 5'i de ilk çıktığından beri oynuyorum. Çok mu seviyorum? Hayır. Ama alternatifi de yok benim için. 250 seviyeyi gördüm.
Enis kirazoğlu'nun BF5 videosunu izledikten sonra o oyun ile ilgili bütün hevesim gitti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu sadece Single Player üzerine yapılmış bir inceleme. Single Player oynamak için Battlefield oyunları alınmaz zaten. Battlefield'ın asıl olayı multi player.

Son düzenleme:
Enis Kirazoğlu'nun BF5 videosunu izledikten sonra o oyun ile ilgili bütün hevesim gitti.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Single player incelemesi olmuş.
BF3, Bf4, Bf1, Bf5 serilerine sahibim. 9600K işlemci RTX 2070 ekran kartım var. Grafik olarak BF5'teki dokular, kaplamalar, çimler daha iyi. İnternetteki gameplay videolarından pek anlaşılmıyor. Sıkıştırma ve bitrate sınırlaması gibi sebeplerle gameplay ile bilgisayardaki görüntü arasında fark var. BF1 ve Bf5 şu an kurulu bilgisayarımda.
BF5 daha hızlı bir oynanış vaat ediyor Bf1'e oranla. 60 HZ monitörden 144 HZ monitöre geçmiş biri olarak söylüyorum. Bf5 ile 60 HZ monitörde oynarken adam vurmakta zorlanıyordum ve oyun aşırı hızlı geliyordu. 144 HZ ile oyun hızlı olduğu halde hareketlerin daha yumuşak geçişi hem beni daha az yoruyor hem de işimi kolaylaştırıyor.
BF1'de 60 HZ ile 144 HZ arasında oynama zorluğunda bir fark göremedim.
Bf1'in en zevkli yani kalabalık arkadaş grubuyla oyun oynayabiliyorsun. Bf5'te 4 kişilik grupla oyun aratabiliyorsun. Bir üçkağıdı var: Arkadaşlarım 4 kişi olarak maça girer, ardından biri oyunda ayrı bir squad açar. Diğerleri de onun üstünden maça bağlanır. BF5 kendi kökünü kesti. Bireysel oyuncular için iyi birşey. Karşıda klan gibi kordine düşman olmayınca daha rahat oynuyor herkes.
Sırf bu yüzden Bf4'te özel serverlardan ve Bf1'de EA'den kiralanmış Türk serverlerından atıyorlardı bizi. 8-16 arası arkadaşla teamspeak veya discordla konuşarak rakibi eziyordun.
Senaryo modunda BF1 daha iyi. Online olarak ise tercih meselesi. Online oyun için 144 HZ monitörün varsa, daha iyi grafik ve biraz daha seri oyun istiyorsan BF5, diğer türlü Bf1.
İyi senaryo ve iyi bir online deneyim için EA play ile ikisini de oynaman en iyisi olur:

BF1'in atmosferini diğer BF oyunlarında bulamadım ben şahsen. Ayrıca BF5'in efektlerini de ben beğenmiyorum. Ancak BF5'in bazı mapleri var ki, BF1 ile yarışabilir. Bence ikisini de bir deneyin.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı