Battlefield 6'nın beğenmedikleri Battlefield 2042'den alması gereken çok fazla şey var. Harita boyut ve çeşitliliği, ekipman çeşitliliği, sınıf ve oynanış çeşitliliği vs vs. Battlefield 6 çıktığında 2042'yi bırakırım diyordum ama açıkçası mevcut durumda aradığımı hala 2042'de buluyorum ve daha çok zevk alıyorum.Öyle hocam da Battle Royale apayrı bir şey. Normal modlarda yine oynanabilir bir yanı var ama Battle Royale’de harita boyutu çok önemli.
O konuda haklısınız fakat onu da ayarlayacak olan yine geliştirici ekip. Örneğin 2042'de ki birçok 128 kişilik haritalar büyük ama dolu. Öte yandan Battlefield 4 haritası olan Golmud Railway büyük ama boştu. Battlefield 6'nın 128 kişilik büyük haritalara, daha fazla ekipmana ve oynanış çeşitliliğine ihtiyacı var. Mevcut durumda ise sadece çatılarda pusan sniperlar, elinde RPG ile koşan engineerler ve support oynamayı bilmeden support oynayanlar var.Haritalar büyük olunca bu sefer mapte boş boş koşturmaktan yoruluyor insan bence haritalar tam kıvamında. Operation Firestorm ve Mirak Valley büyük mesela, araca binmezsen koştur babam koştura dönüyor.