Battlefield V %100 işlemci Kullanımı Sorunu

• Konuyu başlatan mrokn
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 36
  • Görüntüleme 10.611

mrokn

Hectopat
Merhabalar RTX 2080 ekran kartı ve İ5 8600k ile BFV oyununda işlemci kullanımı çok yüksek oluyor.%85 ve %100 aralığında değişiyor.

İşlemci soğukluğu 60-70 derece arasında geziyor,bu normal ancak işlemci kullanımı çok yüksek.

Bazı araştırmalarım sonucunda bu sorunun oyuna eklenen patch ten sonra olduğu söyleniyor. Bu konu hakkında bilgisi olan var mı ?

İşlemci yetersiz, 6 işleç ile bu oyuna karşı koyamaz hiçbir işlemci, Intel kullanmayın. AMD aynı fiyata 2 katı işleçli işlemci satıyorken kazıklanmaya gerek yok, AMD tercih edin.

Teşekkürler. Değiştireceğim zaten durumun farkındayım.Son güncellemeden sonra BO4 tede aynı sorunu yaşamaya başladım.
6-6 İ5 işlemciler çoklu kullanımda yetersiz kalıyor. İleride daha fazla oyunda sorun yaşatacağını düşünüyorum.
Ryzen 3000 leri bekleme veya İ9 alma konusunda kararsız kaldım.

2k çözünürlükte kullanıyorum, monitörüm 165 Hz.

Ekran kartı kullanımı %80'lerde.
Ultrada oynuyorum ama low ya da medium düşürünce GPU kullanımı düşüyor ancak CPU kullanımı hep yüksek.

Ben bu sorunu yeni gelen patch'ten sonra almadım oyunu yeni indirdim ancak bazı yabancı forumlarda okuduğum yorumlar bu şekilde.

Ancak bazı yorumlarda i5 işlemcilerin çekirdek sayısından kaynaklandığını söylüyorlar.

Sorun neyden kaynaklı emin değilim.
Dostum ekran kartı darboğazındasın. Ekran kartın işlemcinden daha güçlü olduğu için işlemcin ekran kartından gelen verileri işleyebilmek için var gücüyle tam performansta çalışıyor ve ekran kartından gelen verilerin hepsini işleyemiyor olabilir. Arada yırtılmalar oluşuyor olabilir. Eğer seni çok zorluyorsa FPS yi düşürebilirsin ayarları artırarak ya da işlemci kullanımını azaltabilirsin.(Güç seçenekleri >Plan ayarlarını değiştir >Gelişmiş güç ayarlarını değiştir> İşlemci güç yönetimindeki rakamı %90 lara çekebilirsin ) baktın o da olmuyor BIOS dan ters over clock yapabilirsin işlemciye ya da ekran kartının MHZ sini azaltabilirsin.

Dostum ekran kartı darboğazındasın. Ekran kartın işlemcinden daha güçlü olduğu için işlemcin ekran kartından gelen verileri işleyebilmek için var gücüyle tam performansta çalışıyor ve ekran kartından gelen verilerin hepsini işleyemiyor olabilir. Arada yırtılmalar oluşuyor olabilir. Eğer seni çok zorluyorsa FPS yi düşürebilirsin ayarları artırarak ya da işlemci kullanımını azaltabilirsin.(Güç seçenekleri >Plan ayarlarını değiştir >Gelişmiş güç ayarlarını değiştir> İşlemci güç yönetimindeki rakamı %90 lara çekebilirsin ) baktın o da olmuyor BIOS dan ters over clock yapabilirsin işlemciye ya da ekran kartının MHZ sini azaltabilirsin.

Son yaptığım oyun içi ve Nvdia denetim masası ayarlarından sonra son durum bu :

IMG_9741.JPG

Tabi sürekli bu şekilde kalmıyor CPU kullanımı %100 leri görmesede yaklaşıyor

Dediğiniz güç seçenekleri ayarlarını deneyeceğim.

İşlemci değiştirmeyi düşünüyorum. İ9 almayı ve Ryzen 3000 leri bekleme arasında kararsız kaldım.

Sorun bir nebze çözülmüş gibi duruyor. Maksimum performans için 8 bellek 16 izlekli işlemci alabilirsin. Tavsiyem ekran kartının performansını sonuna kadar sömürmek be işlemci kullanımını azaltman yönünde. Ryzenler iyi kaliteli ama pek stabil değil ve ısıl sorunları olabiliyor. İntelle aralarındaki makası bayağı kapadılar ama işin piri İnteldir benim gözümde tabiki en önemli etken bütçendir. iyi günler.

Sorun bir nebze çözülmüş gibi duruyor. Maksimum performans için 8 bellek 16 izlekli işlemci alabilirsin. Tavsiyem ekran kartının performansını sonuna kadar sömürmek be işlemci kullanımını azaltman yönünde. Ryzenler iyi kaliteli ama pek stabil değil ve ısıl sorunları olabiliyor. İntelle aralarındaki makası bayağı kapadılar ama işin piri İnteldir benim gözümde tabiki en önemli etken bütçendir. iyi günler.

Ben de bugüne kadar hep İntel tercih ettim. Ama sabit düşünmek istemiyorum ve Ryzen ide düşünmek istedim, dediğiniz gibi stabil olamama konusunda kuşkulandırıyor beni.
İ9 alacak bütçem var ama yinede Ryzen 3000 serisi daha iyi performans verir, İ9 dan da ucuz olursa bu durum üzücü olabilir.

Ben de bugüne kadar hep İntel tercih ettim. Ama sabit düşünmek istemiyorum ve Ryzen ide düşünmek istedim, dediğiniz gibi stabil olamama konusunda kuşkulandırıyor beni.
İ9 alacak bütçem var ama yinede Ryzen 3000 serisi daha iyi performans verir, İ9 dan da ucuz olursa bu durum üzücü olabilir.
Sizin için en önemli tavsiyem 3000 serisinin çıkmasını beklemek ve indirim kovalamak. Pazarda rekabet olması sizin yararınıza olacaktır. Pek bir merakınız yoksa yni bilgisayar geek i değilseniz bir overclock yapıyım sistemin tüm parçalarına abanıyım gbi düşünceleriniz varsa AMD ler overclock için stabil değil öte yandan İntel bunun için anakart + soğutucu maliyeti çıkarıyor.

Sizin için en önemli tavsiyem 3000 serisinin çıkmasını beklemek ve indirim kovalamak. Pazarda rekabet olması sizin yararınıza olacaktır. Pek bir merakınız yoksa yni bilgisayar geek i değilseniz bir overclock yapıyım sistemin tüm parçalarına abanıyım gbi düşünceleriniz varsa AMD ler overclock için stabil değil öte yandan İntel bunun için anakart + soğutucu maliyeti çıkarıyor.

Teşekkürler. Şuan İ9 a geçersem,işlemci ve anakart maliyeti olacak hali hazırda kullandığım soğutucu kraken x62, soğutucu konusunda ekstra bi soğutucu almam gerekmeyecek. Dediğiniz gibi sürekli bilgisayarla uğraşan biri değilim sadece yeteri kadar bir OC yaparım o kadar.
Birazda aceleci davranmak istemem değişen dolar kurları.
Sabit fiyatlar olsa hiç düşünmem ve kesinlikle yeni Ryzen leri beklerim.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı