Çok oyunculu oyunlar için ise tamamen marka adı önemli. FPS oyunlarında Counter Strike, Call of Duty ya da Battlefield olmak var. Bu oyunların asla eskiyeceğini sanmıyorum. Çünkü bu oyunlardan daha iyi bir oyun yapmak isteyen firma yok. Ya da yanlış şeylere yönelip gelişemeden batıyorlar.
@Zinederon CS:GO daha fazla oynanıyor. Bunu RIOT yayıncılar ile Valorant'ı desteklemesi sayesinde algılayabilirsin. Bu tarz karakter ve takım odaklı FPS oyunları, zaten FPS oyuncuları arasında çok tutmuyor. Bir de RIOT önceki kitlesi kanser olunca, insanlar bu oyunda vakit ayırmak istemiyorlar.
Bu oyunlara kitle FPS oyunu ile alakası olmayan ya da firmanın eski oyunundaki kitleden geliyor. Aynı şey Blizzard'ın Overwatch için de geçerli. Ya da Ubisoft'un bir türlü kitlesini artıramadığı gibi eldeki kitleyi tutamadığı R6 için de geçerli. Ya da konsol tarafında asla CoD ile yarışamayan ve PC tarafında sürekli en üst donanıma oynayan BF oyuncu kaybını da ekleyebiliriz.
Şu an FPS dünyasında CoD ya da CS:GO ile yarışacak oyun yok. Çünkü hatalarının ne olduğunu algılayacak kadar kaliteli bir topluluğa sahip değiller. Topluluk senden benim ülkeme ait harita, karakter istiyorsa bu topluluğun oyunun temel sorunları algılamadığını gösteriyor. Mesela R6 Türkiye tarafındaki sorunu gecikme ve karakterlerdeki eşitsilikler. Tabii bunları düzeltmek yerine yeni karakter çıkarıp satma peşinde. CS:GO gibi görsel öğe satıp, bunu kullanıcı pazarı ile geliştirecek vizyon yok adamlarda. Belirli karakter olaylarına bağlılar. Bu yeni çıkan karakterler ise eldeki oyuncuyu soğutuyor. Kabaca pay to win oyunlara benzer bir boş içerik güncellemesi yayınlama oyununa dönmüş durumda. Bana göre saf FPS sunmayan her oyun bu iki oyunun arkasında ölmeye mahkum kalacak.
Karakter odaklı, takım oyunu olmadan başarının olmadığı FPS oyunlarının tutabileceğini asla sanmıyorum. Çünkü insanlar birbirleri ile anlaşamıyorlar. Ayrıca bir insanın 1 ya da 2'den fazla arkadaşı olması çok zor. Bakmayın ortalıkta gezen takım odaklı oyunculara, bunların samimiyeti lonca dediğimiz sistemler kıvamında ve bu sisteme uyan insan sayısı topluluğun %10 bile karşılamıyor. Oynanır ama bu 300.000 bin oyuncu üstüne çıkamaz gibi geliyor. Zaten R6 oyuncu kitlesi ile bunu kanıtlamış. Hatalardan ders almayıp inatla bu tarz oyunlar çıkarmaları garip.
FPS oyunları pek yenilik falan beklemiyorlar bilginiz olsun. İşin özü ticari kaygılar ile dönen bu sektörde, çok oyunculu oyun tarafına artık pek güvenim yok. Popüler firmalar bu para hırsı ile hata yapan firmalara acımadığı gibi oyuncu da vaktini bu oyunlara ayırmıyorlar. Zaman değerli ve o zamanı Çok oyunculu oyun ile harcamak istemiyorlar.