Bayram nedeniyle spor salonu kapalıyken ne yapılabilir?

Loewrxx

Hectopat
Katılım
16 Ekim 2020
Mesajlar
357
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba benim şu an gitmekte olduğum spor salonun bayram sebebiyle 5 gün tatil olduğunu duydum. Bugün de oruç olduğum için iftardan sonra gitmedim yağışlı da olduğu için. Yani toplam 6 gün diyelim. Bu 6 günlük süre içerisinde salona gidemeyeceğim için bir zararı olur mu, alternatif var mıdır?
 
Evet dediğiniz değerleri ayrı ayrı aldığımızda dedikleriniz doğrudur. Fakat bu ZMA'da geçerli değil. Elde tutulur bir kanıt yok, diğer kanıtlar ise fonlandığı kanıtlanmış araştırmalardır. ZMA'nın magnezyum, çinko ve B6 vitaminini arttırmadığı, testestoronu da arttırmadığı gözlemlenmiştir.

@enesiskk Tarafsız yapılan bu çalışmalarda ZMA'nın çinko ve magnezyum seviyesini arttırmadığını, total ve serbest testestoron, büyüme hormonu seviyelerini değiştiremediğini gözlemlediler. Daha da önemlisi antrenman performansına, vücut kas yağ oranına olumlu etki göstermediğini de gözlemlediler.

Araştırmalar çinko ve magnezyum aspartat içerikli ZMA takviyeleri üzerinde yapılmış. Zaten beklenen sonuçlar da gelmiş.
Klasik zmaları da bu yüzden önermiyorduk. Mysupplement,xpro,bigjoydan başka doğru formda zma veren yok sanırsam. Hepsi gerekli magnezyum ve çinko formlarını barındırıyor. Ayrı ayrı venaturadan toplama yapmak da mantıklı bir seçenek.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı