Spor salonu programı önerisi

alonewolff

Hectopat
Makaleler
2
Yer
Mersin
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar merhaba. 15 yaşındayım. Ben spor salonuna yeni başlayacağım ama daha önce vücut ağırlığıyla da egzersiz yaptığım için tam acemi sayılmam. Sizden herkesin uyguladığı klasik bir tüm vücut spor salonu programı istiyorum. Program ne kadar uzun olursa o kadar iyi benim için.

Uzun ağırlık kaldırmak. Güzel bir ağırlık kaldırma programı değildir ki. Eğer hedefin hybrid çalışıp kondisyon/ağırlık kaldırma odaklıysa tamam. Ama sadece büyümeye gidiyorsan. Ne kadar yoğunluklu o kadar iyi. Bir seans 1 ile 1:30 saat arası sürmesi en güzelidir. Tabii durum set sayısından ibaret. İstersen programı oyalanarak 3 saatte yap. İstersen 1:30 saatte. Demek istediğim çöp set yapmaman.
Eğer vücut ağırlığından zevk alıyorsan calisthenics tarzı çalışabilirsin.
Ağırlıklı dips.
Ağırlıklı barfiks.
More ROM pushups gibi gibi.
Ama calisthenics tarzı program ben öneremem. O taraflarda çok bilgim yok.
Tam olarak vücut geliştirme odaklı ağırlık kaldırma programı istiyorsan.
Ağırsağlam'ın 3x5 programını.
5-6 ay sonra da 5x5 programını uygulayabilirsin. Birazcık daha araştırıp okuyup tecrübe edindikçe kendinde program yazabilir hale gelirsin. Sporda yeni olduğun için. Bir seansa optimal olan 15-20 set yapmaktansa, 25-30 sete çıkabilirsin. Ama gerçekten önermem. Çöp setten başka bir şey değil. Hareketlere daha hızlı alışırsın doğru. Ama kondisyon çalışmıyoruz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı