Bazı önerdiğim uygulamalar

Giriş​

Selam! Bugün sizlere, bazı tavsiye ettiğim yardımcı araçları listeledim. Umarım faydalı olur 😊

1. Defender Control:​

Adından da anlaşılacağı üzere; Microsoft Defender antivirüsü kontrol etmemizi sağlıyor. Bu uygulama yardımıyla dilediğiniz zaman kapatıp açabilirsiniz. Buna ek olarak Antimalware Service Executable isimli, yüksek kaynak kullanımıyla alakalı bolca şikayet bulunan servisi devre dışı bırakıyor.

Tâbii kullanmadan önce Defender'in gerçek zamanlı koruma ayarını devre dışı bırakıyoruz, aksi takdirde indirdiğimiz dosyayı otomatik olarak silecektir.

Screenshot_20230821-123717~2.png

Defender Control indirme bağlantısı.

2. Windows Update Blocker:​

Windows güncellemelerini devre dışı bırakmaya yarıyor. Tekrardan otomatik olarak aktif olması vb. durumların önüne geçmek için, uygulama ile işiniz bittikten sonra hizmet ayarlarını koru seçeneğini aktif ediniz.

Windows Update Blocker indirme bağlantısı.

3. DNS Jumper:​

Ağ bağlantınız için en hızlı DNS adresini test eşliğinde buluyor.

DNS Jumper indirme bağlantısı.

4. URL Disabler:​

Girilmesini istemediğiniz web sitelerini engellemeye yarıyor. Girmeye çalıştığınız da aşağıdaki sayfa karşılayacaktır.

blocked_page.png

URL Disabler indirme bağlantısı.

5. Take Ownership:​

Silemediğimiz dosyalar olur bazen, izin ister falan. Bu ufak, kayıt defteri dosyası sayesinde kolayca halloluyor.

Take Ownership indirme bağlantısı.

Şunları da not olarak düşeyim; tamamen güvenilir yazılımlar, uygulamaları işiniz bittikten sonra silebilirsiniz, ayarlar silinmeyecektir.

Bundan sonraki makalemde ev kullanıcıları için önerdiğim uygulamalar yer alacak, okuduğunuz için teşekkür ederim 🙂

Son düzenleme:
İlk mesajı burada makale olan ilk insan olabilirsin. Hoş geldin, öneriler için de teşekkürler. Umarım dediğin gibi güvenilirlerdir, hiç duymadım.

Kuralları da gözden geçirmeyi unutmayın:

Son düzenleme:
İyi olmuş fakat baştaki yazılarıda siyah yap siyah tema kullandımdan yazılar siyah oldu siyah üstüne siyah zor okunuyor

Defender Control'ü okumak koyu tema kullananlar için eziyet olmuş ama ilk makalenize göre çok iyi hazırlanmış. Elinize sağlık.

Listeye Shutup10, debotnet falan da eklenebilir. Az buçuk Windows kullanma felsefeniz belli oluyor çünkü önerilere bakınca.

Evet, Microsoft'un zorlamaları insanı çıldırtıyor. Bahsettiğiniz uygulamalardan ShutUp10, her temiz kurulumdan sonra mutlaka bulunuyor. Farklı mesele diye listeye dahil etmedim 🙂

Bence kendi beyaz rengi daha iyi, ufak başlıklar için kalın yazıp kırmızı rengi falan kullanabilirsin. Gri falan olursa yine görünmesi zor olur çünkü.

Siyah daha mantıklı çünkü siyah temada onlar beyaz oluyor ve okunması daha kolay

Renkleri varsayılana sıfırladım, böyle daha iyi oldu o zaman.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı