Bazı sokak köpeklerinin toplanması nasıl engellenebilir?

Havlayan köpek görünce ona yaklaşırsan tabi sana gelir. Arkanı dönüp koşarsan da sana gelir. Sakince uzaklaşacaksın kardeşim saldırgan köpek gördüğünde. Sırf bazı sokak köpekleri saldırganlık yapıyor diye bütün sokak köpeklerini öldürmek mantıksız. Bu mantıkla bakarsak birkaç insan sokakta insanları taciz ediyor diye diğerlerine saldırıyor diye bütün insanları da topla.
İnsanların hepsi aynı değil akılları var. Köpekle insanı bir tutacak ne yaşadınız bilmiyorum. Havlayan köpekle möpekle alakası yok bu işlerin. Hayvanın saldıracağı varsa saldırıyor. Diyelim ki saldırmıyor olsun karşıda çocuk olabilir köpeklerden korkan biri olabilir panik yapar kaçar parçalarlar sonra bunun hesabını kim verecek? Hiçbir şekilde saldırmasa dahi insanların korkuyla sokakta yürümemesi gerek. Çok hayvanseversen birşekil evini müsait hale getir eve al.

Belki köpeklerin toplanmasını engelliyemezsin ama köpeklerin toplanmasını destekleyen insanları engelleyebilirsin. Mesela bir seri katil olarak. :D Maalesef ülkedeki siyaset sebebiyle bu durum ortaya çıktı. Önce bu boş siyasetin silinip süpürülmesi lâzım.

Havlayan köpek görünce ona yaklaşırsan tabi sana gelir. Arkanı dönüp koşarsan da sana gelir. Sakince uzaklaşacaksın kardeşim saldırgan köpek gördüğünde. Sırf bazı sokak köpekleri saldırganlık yapıyor diye bütün sokak köpeklerini öldürmek mantıksız. Bu mantıkla bakarsak birkaç insan sokakta insanları taciz ediyor diye diğerlerine saldırıyor diye bütün insanları da topla.

Zaten öyle arkadaş. Toplumda sorun yaratan insanları hapishanelere kapatıyorlar. Bazı ülkelerde gerektiğinde idam cezaları da infaz ediliyor. Fakat sokaktaki bütün köpekleri teker teker toplayıp barınak gibi yerlerde ömürleri boyunca kapatamazlar. Türkiye'nin ne bunu yapacak insan gücü var ne de bütçesi.

Zaten öyle arkadaş. Toplumda sorun yaratan insanları hapishanelere kapatıyorlar. Bazı ülkelerde gerektiğinde idam cezaları da infaz ediliyor. Fakat sokaktaki bütün köpekleri teker teker toplayıp barınak gibi yerlerde ömürleri boyunca kapatamazlar. Türkiye'nin ne bunu yapacak insan gücü var ne de bütçesi.
Ben hepsini toplayıp barınaklara kapatsınlar demiyorum ki. Saldırgan olanları uyutsunlar diyorum.

Size kötü bir haberim var barınaklarda bakılmayacaklar zaten.

Saray bütçesinden kısılıp biraz da ihracata yoğunlaşsalar, hem ülke ekonomisini hem ülkede yaşayan hayvanlara çok rahat bir yaşam alanı sunmuş olurlar.

Belki köpeklerin toplanmasını engelliyemezsin ama köpeklerin toplanmasını destekleyen insanları engelleyebilirsin. Mesela bir seri katil olarak. :D maalesef ülkedeki siyaset sebebiyle bu durum ortaya çıktı. Önce bu boş siyasetin silinip süpürülmesi lâzım.

Merhaba engellemeye benden başlayabilirsin. Sokakta tek bir tane bile köpek görmek istemiyorum, iyi günler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı