Bazzite mi Lubuntu mu?

TylerrDurden

Hectopat
Yer
Lou's Bar
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
tam bir makine
Merhaba arkadaşlar eski laptopum için Linux bakıyorum, iki tanesi önerildi Bazzite ve Lubuntu kararsız kaldım, amaç oyun odaklı olacak ama tabii ki de başka şeyler de yapılacak, laptopun özellikleri: Intel Celeron N4000, 4 GB RAM, Intel UHD 600, teşekkürler.

Xfce masaüstü ortamı kullanan bir Linux kullan bence, Linux'u hiç bilmiyorsan Linux Mint Debian Edition veya MX Linux kullan, Lubuntu lxqt masaüstü ortamı kullanıyordu galiba.

Xfce masaüstü ortamı kullanan bir Linux kullan bence, Linux'u hiç bilmiyorsan Linux Mint Debian Edition veya MX Linux kullan, Lubuntu lxqt masaüstü ortamı kullanıyordu galiba.

Başlangıç için Lubuntu iyi olmaz mı? Önceden hiç Linux kullanmadım.

Bazitte çok ağır gelir bu sisteme. Bu sistemde Lubuntu veya Mint Xfce kullanılabilir. Daha hafis istersen Q4OS, rahatlığı biraz daha fazla olsun istersen OpenSUSE slowroll Xfce kullan.

Teşekkür ederim Lubuntu kullanmayı düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
FreeBSD veya Void linux öneririm. Biçilmiş kaftan. GUI olarak xfce veya i3wm kullanın.

1737919966314.png

Ben Arch+GNOME kullanıyorum şahsen memnunum ve o kadar da ağır değil ama daha hafif olsun diyorsan (ve bilgin çok yoksa) Fedora lxqt kullanabilirsin(Ubuntu + Ubuntu based dağıtımlar serverdan başka işlevi yok)

Lubuntu daha iyi gelecektir. Zaten LXQt arayüzüyle geliyor. XFCE'den daha hafif bir arayüz.
İlk Linux deneyimi için Ubuntu tabanlı dağıtımları önermiyorum zaten kısa süre kullandıktan sonra kullanıcılar APT'nin çilesinden kaçıp Fedora ya da Arch Linux'a geçiyorlar.
Hocam asıl Ubuntu tabanlı dağıtımlar tercih edilir. Ubuntu'nun kendisi değil ama onun tabanını kullanan dağıtımlar en ideal dağıtımlardır. Yeni geçen biri Arch veya Fedora gibi dağıtımlarda neyi nasıl yapacağını anlayamaz. Linux Mint, Zorin gibi dağıtımlar başlangıç için en idealidir. Yeni geçen bir kullanıcı için en büyük sorun terminaldir. Çünkü komutları bilinmiyorsa kullanım açısından büyük bir sorun teşkil edecektir. Bu dağıtımlar ise sıradan kullanıcıları büyük oranda terminalden uzak tutmak amaçlı oluşturulmuş başlangıç dostu kolay kullanımlı dağıtımlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı