BCAA, L-Carnitine ve CLA kullanımı nasıl olmalı?

transcendent

Centipat
Günlük olarak whey protein(torq nutrition), kreatin(ssn), ZMA+l-arginine(torq), Full Spectrum vitamin(torq) ve balık yemediğim her gün OmeGA-3(nature's supreme) kullanıyorum. BCAA olarak baktığım proteinin tozunun içeriğinde BCAA olarak belirtilen (2500, 1284, 1352) lösin, izolösin ve valin var. Kullandığım vitamin içeriğinde de BCAA olduğu belirtiliyor. Antrenman sonraları kas ağrılarım geçmiyor ve salonda hocama danıştığımda BCAA kullanmamı önerdi. Eski konuları taradığımda yeterli beslenmede BCAA'nın kullanımına gerek olmadığı söylenmiş genel olarak. Beslenme açısından bir sıkıntım yok.

Aynı zamanda l-carnitine ve cla kullanmayı da düşünüyorum. Baktığımda Bigjoy'un ripped ürünü gibi BCAA+cla+karnitine içerikli bir ürün kullanmak mantıklı olur mu yoksa yağ yakımı için bu ürünleri BCAA kullanımından bağımsız olarak almak mı daha mantıklı olur? Biraz uzun oldu farkındayım, sorulabilecek bilgilerin en azından bir kısmını önden vermeye çalıştım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Genelde günde 5 ila 7 gram BCAA almak önerilir, bir çok kaliteli protein tozunda ise 5 gram civarı bulunur yani almak gerekmeyebilir. L Carnitin ise antremandan 30 dakika önce 1000mg almanızı öneririm, fazlası şu an için gereksiz. CLA hakkında bir fikrim yok maalesef.

Ayrıca L Carnitine olarak şu anda Gratis'te indirimde onu almanızı öneririm. Ben ondan aldım ve memnunum, antreman öncesi 3 adet hap alın.

Yorumunuz için teşekkürler. Karıştırmışsınız sanırım resimde L-Arginine var

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…