Be Quiet PSU'da "Intel için uyumlu c6/c7" anlama geliyor?

baygimli

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Profil Kapağı
1523475780
Herkese iyi günler. Almak istediğim beQuiet (attığım linkin açıklama kısmının altında göreceksiniz) PSU'da Intel c6/c7 uyumluluğu diye bir ibraz gördüm. Ve açıkçası tam olarak ne olduğunu çözemedim. Kafamdaki asıl soru şu; elbette böyle olmayacağını biliyorum fakat güç kaynağı alırken Intel için ayrı bir uyum mu söz konusu? Aldığım işlemci Ryzen7 3700X sistemde kullanmak istiyorum. Ve bu belirtiğim olayın herhangi bir sorun yaratıp yaratmayacağını ve ne olduğunu merak ediyorum. Aydınlatırsanız sevinirim.

Ürünün sitesinden bakarsan orada yazıyor. Onlar güç evreleri, o evrelerde artık çekirdekler neredeyse kapalı hale geliyor bunun için de normalden çok düşük akım gerekiyor. Bahsettiğin özellik o düşük akımı verebilir yeterlilik durumu, dolayısıyla işlemci o evrelere girebiliyor. Detayını araştırırsın.

Ürünün sitesinden bakarsan orada yazıyor. Onlar güç evreleri, o evrelerde artık çekirdekler neredeyse kapalı hale geliyor bunun için de normalden çok düşük akım gerekiyor. Bahsettiğin özellik o düşük akımı verebilir yeterlilik durumu, dolayısıyla işlemci o evrelere girebiliyor. Detayını araştırırsın.

Anladığımı düşünüyorum. Peki bu uyum konusu sahip olduğum Ryzen işlemcide herhangi bir farklı durum oluşturur mu? Yani demek istediğim sonuçta teknolojinin adında Intel geçiyor. Ben ise Ryzen işlemci kullanacağım bunun bir yararı veya zararı var mıdır? Bu arada kusura bakmayın bu konunun cahiliyim.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı