BeamNG Drive'da R7 4800H 1650 Ti sistemde düşük FPS

İşletim sistemi
Windows 11

schaterfajer

Picopat
Daha fazla  
Arkadaşlar iyi günler. ASUS TUF Gaming A17 modelli laptopta BeamNG Drive'da normal ayarlarda 50 FPS alıyorum. İşlemcim 8 çekirdek olmasına rağmen trafik açtığım anda FPS 30'lara bazenleri de oyun çökmesiyle karşılaşıyorum. Ayarları düşürsem de etki etmiyor sizce sorun ne olabilir?

Son düzenleyen: Moderatör:
Sıcaklık sorunu? Laptop eski olduğu için bir bakın derim.

Arkadaşlar iyi günler. ASUS TUF Gaming A17 modelli laptopta BeamNG Drive'da normal ayarlarda 50 FPS alıyorum. İşlemcim 8 çekirdek olmasına rağmen trafik açtığım anda FPS 30'lara bazenleri de oyun çökmesiyle karşılaşıyorum. Ayarları düşürsem de etki etmiyor sizce sorun ne olabilir?
BeamNG.drive zaten ağır bir oyun.
Arkadaki uygulamaları kapatıp, bilgisayarı da şarja takıp deneyin.
Bir de hangi haritaya girmeye çalışıyorsunuz, hepsi aynı değil?

1. Laptop olduğu için zaten bileşenlerin tam gücünü kullanamıyorsun
2. Oyunun sistem gereksinimi kısmı yalan oldu oyun 9 yıldır erken erişimde ve binlerce update geldi bana göre oyunun zevkli oynanabilmesi için ryzen 5 5600 ve rtx 3060 kombinasyon tarzı sistemler gerekiyor
3. Oyun çok ram yiyor raminiz 8 mi 16 mı bilmiyorum ama minimum 16 olması gerekiyor gerçekten ağır bir oyun hele birde trafik açacaksanız (mape göre değişiyor) 32gb ram gerekir adamlar 9 yıl önceden önerilen kısmına 32gb yazmışlar ama oynayış tarzınıza göre değişiyor tabi.

Son düzenleme:
Sıcaklık sorunu? Laptop eski olduğu için bir bakın derim.

Sıcaklık yük altında işlemci 80 derece ekran kartı ise 83'lerde geziyor.

BeamNG.drive zaten ağır bir oyun.
Arkadaki uygulamaları kapatıp, bilgisayarı da şarja takıp deneyin.
Bir de hangi haritaya girmeye çalışıyorsunuz, hepsi aynı değil?
Herhangi bir harita fark etmiyor.
Laptopu şarja bağlı vaziyette oynuyorum.
Arkadaki uygulamalar kapalı.

1. laptop olduğu için zaten bileşenlerin tam gücünü kullanamıyorsun.
2. oyunun sistem gereksinimi kısmı yalan oldu oyun 9 yıldır erken erişimde ve binlerce Update geldi bana göre oyunun zevkli oynanabilmesi için Ryzen 5 5600 ve RTX 3060 kombinasyon tarzı sistemler gerekiyor.
3. oyun çok RAM yiyor RAM'iniz 8 mi 16 mı bilmiyorum ama minimum 16 olması gerekiyor gerçekten ağır bir oyun hele bir de trafik açacaksanız (mape göre değişiyor) 32 GB RAM gerekir adamlar 9 yıl önceden önerilen kısmına 32 GB yazmışlar ama oynayış tarzınıza göre değişiyor tabii.

Laptopun RAM'i 16 aslında 32 de yapılabiliyor fakat şu aralar bütçe konusunda kısıtlı olduğum için RAM alamıyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı