Beast AMD oyun bilgisayarı alınır mı?

Size kalmış bir şey. Ben bu zamana kadar çoğu şeyi ikinci el aldım. 3090 ekran kartı masaüstü parçaları. Oculus Quest 2 bile ikinci el aldım. Alışveriş yapmasını bilen teknolojiden anlayan için çok uyguna geliyor.

Maalesef ben o kesimden değilim etrafımda teknolojiden / elektronikten anlayan kimse olmadığı için büyük ihtimalle dolandırılırım demek istediğim bu.

Örneğin benim attığım sistemde AM5 ve DDR5 parçalar daha performanslı. R5 7600 gibi yeni ve güçlü işlemcileri istediğin kasa AM4 sokete sahip olduğu için asla takamayacaksın. Yani daha ileriye dönük AM5 DDR5. RX 6800 ile XT arasında da o kadar fark olmadığına eminim bu açığı kapatacak kadar. Nasıl DDR3 tercih etmiyorsan DDR5 alabilirken DDR4 tercih edilmemeli.

Kasamı sonradan upgrade yapmayı düşünmüyorum 5-6 yıl kullansam yeter bana.

Maalesef ben o kesimden değilim etrafımda teknolojiden / elektronikten anlayan kimse olmadığı için büyük ihtimalle dolandırılırım demek istediğim bu.

Doğrudur ben o kadar parayı sırf sıfır ürün diye bir sürü para verildiğini görünce yazık oluyor diye belirtiyorum hep. Sıfır gibi ikinci el kartlar da olduğu için. Tabii alışveriş kısmı bilmeyen tecrübesiz biri için zor.

Kasamı sonradan upgrade yapmayı düşünmüyorum 5-6 yıl kullansam yeter bana.
Zaten AM5 olan sistemi alırsan upgrade yapmana gerek kalmayacak hiçbir türlü. Sonradan maks ekran kartını yükseltirsin hatta onu bile yapmana gerek yok.

İstersen araştır farklarını, niye bu kadar övüyorum anlarsın.

Beast Amd Oyun Bilgisayarı – RX 6800XT – PcKolik.com | Gaming PC ve Bilgisayar Bileşenleri link burada "özelliştir kısmında.

Anakartını Gigabyte B550 Gaming X V2 4733MHz(OC) RGB M.2 AM4 ATX anakart.

RAM'leri ise Kingston Fury Beast RGB 8 GB 3600MHz DDR4 CL17 RGB PC RAM olarak seçeceğim sizce güzel mi alınır mı? Bütçem 31bin.

Son olarak 1080p kullanacağım bir darboğaz ihtimali var mı varsa da % kaç?

4070 bence daha iyi hocam bu 32 bine PcKolik'ten onu alın.

Zaten AM5 olan sistemi alırsan upgrade yapmana gerek kalmayacak hiçbir türlü. Sonradan maksimum ekran kartını yükseltirsin hatta onu bile yapmana gerek yok.

İstersen araştır farklarını, niye bu kadar övüyorum anlarsın.

Düşüneceğim ama benim söylediğim kasayla aralarındaki farkları anlatabilir misin ne gibi +ları var veya ne gibi -leri var merak ettim.

Düşüneceğim ama benim söylediğim kasayla aralarındaki farkları anlatabilir misin ne gibi +ları var veya ne gibi -leri var merak ettim.
R5 7600 R5 5600'den daha güçlü. + olarak AM5 istediğin bir işlemciyi takabilirsin bu kendi alacağın sistemde mümkün değil.

Anakart yeni soket AM5 ve DDR5'i destekliyor. Ram MHz'si 6400'e kadar desteği var.

16-32 GB Ram 5600 MHz kullanabilirsin, DDR4'de 3600 üzeri kullanamazsın.

5 yıl sonra sistemi güncellemek istedin diyelim, ekran kartını güncelleyerek işi kapayabilirsin. Çünkü zaten geleceğe dönük bir sistem almış olacaksın.

- olarak ise 6800 XT değil 6800 almış olacaksın. Ama bunun bir önemi olduğunu sanmıyorum üstteki + lardan sonra.

Farklar bunlar.

R5 7600 R5 5600'den daha güçlü. Artı olarak AM5 istediğin bir işlemciyi takabilirsin bu kendi alacağın sistemde mümkün değil.

Anakart yeni soket AM5 ve DDR5'i destekliyor. RAM MHz'si 6400'e kadar desteği var.

16-32 GB RAM 5600 MHz kullanabilirsin, DDR4'te 3600 üzeri kullanamazsın.

5 yıl sonra sistemi güncellemek istedin diyelim, ekran kartını güncelleyerek işi kapayabilirsin. Çünkü zaten geleceğe dönük bir sistem almış olacaksın.

- Olarak ise 6800 XT değil 6800 almış olacaksın. Ama bunun bir önemi olduğunu sanmıyorum üstteki +lardan sonra.

Farklar bunlar.

Baktımda 6800 ile 6800XT arasında 15-20 FPS'lik bir fark var öncelikli olarak oyun oynayacağım için bana sorun çıkartmazmı RAM MHz'si ne kadar etkili hiçbir bilgim yok o yüzden sadece ekran kartını söylüyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı