Bedelli askerlik hakkı kaybedildi mi?

Mehmet Fatihcan

Hectopat
Yer
Trabzon
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Dostlar selamlar, pazartesi günü askerlik şubesine gideceğim fakat öncesinde bir danışmak istedim. 95 doğumluyum 31 Aralık 2023 tarihinde tecilim bitti. Ben de yoklama başvurumu yaptım, yoklama dönemi bu yılın sonuna kadar gözüküyordu ama ben hem bedelli ücretinin zam görmemesi hem de ceza almamak adına yılın ilk günlerinde muayenemi olup yoklamamı yaptırdım. 16.05.2024 tarihine kadar bana tecil verdi sistemde, ben de bu aşamada hem karar vermek hem de gerekli ücreti toparlama adına bekledim. Tecil süremin bitmesine 13 gün kala 3 Mayıs 2024 günü askerlik sınıflandırma mesajı aldım. Konuyu takip etmediğim içinde 3 Mayıs da herhangi bir işleme tabii tutulacağımı bilemedim. Bedelli hakkımın devam ettiğini hizmet bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz yazısını da gördüm sistemde. Fazla uzattım kusura bakmayın, öğrenmek istediğim ben sınıflandırıldığım için bedelli hakkımı kaybetmiş olmuyorum öyle değil mi, çünkü hizmet güncelleme yaptığımda durumunuz bedelli askerlik için uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilen arkadaşlara danışmak öğrenmek istedim. Hem de bir konu olsun arkadaşlar faydalansınlar istiyorum. Daha sonrasında güncelleme de yapacağım.

Dostlar selamlar, pazartesi günü askerlik şubesine gideceğim fakat öncesinde bir danışmak istedim. 95 doğumluyum 31 Aralık 2023 tarihinde tecilim bitti. Ben de yoklama başvurumu yaptım, yoklama dönemi bu yılın sonuna kadar gözüküyordu ama ben hem bedelli ücretinin zam görmemesi hem de ceza almamak adına yılın ilk günlerinde muayenemi olup yoklamamı yaptırdım. 16.05.2024 tarihine kadar bana tecil verdi sistemde, ben de bu aşamada hem karar vermek hem de gerekli ücreti toparlama adına bekledim. Tecil süremin bitmesine 13 gün kala 3 Mayıs 2024 günü askerlik sınıflandırma mesajı aldım. Konuyu takip etmediğim içinde 3 Mayıs da herhangi bir işleme tabii tutulacağımı bilemedim. Bedelli hakkımın devam ettiğini hizmet bilgilerinizi güncelleyebilirsiniz yazısını da gördüm sistemde. Fazla uzattım kusura bakmayın, öğrenmek istediğim ben sınıflandırıldığım için bedelli hakkımı kaybetmiş olmuyorum öyle değil mi, çünkü hizmet güncelleme yaptığımda durumunuz bedelli askerlik için uygun değildir uyarısı alıyorum. Bilen arkadaşlara danışmak öğrenmek istedim. Hem de bir konu olsun arkadaşlar faydalansınlar istiyorum. Daha sonrasında güncelleme de yapacağım.

Evet gören görmeyen herkese teşekkürler sorunum giderilmiştir. Öncelikle bedelli başvurusunda bakaya durumuna düşmemeye özen gösterin, çünkü sizden 1 aylık bedel tahsil ediliyor. İsterseniz 1 gün bakaya olun yine de aynı ücreti ödüyorsunuz.
https://www.msb.gov.tr/Askeralma/Duyuru/1cf378618b944b9d96a46178c9a6003f site üzerinde de gayet açıklayıcı ifadeler mevcut sizden ek bedel de tahsil edilecek şaşırmayın. Ayrıca bir de idari para cezasına çarptırılıyorsunuz ki onunda bedeli 386 TL olarak bana bildirildi. Bende vergi dairesinden ödemeyi yaparak 289 TL olarak ücretini ödemiş bulundum.(kanun gereği 15 gün içerisinde öderseniz fiyatın 4/3 bedelini ödüyormuşsunuz.) Velhasıl kelam bütün işlemler halledildi ve 2025 yılı için bedelli askerlik tercihi yapılmış oldu. Şimdiden hayırlısı olmasını temenni ediyorum. Özellikle de ifade etmek istediğim bir durum daha var ki oda mutlaka kendi adınıza açılmış bir banka hesap numarası olması gerektiği, herhangi bir yakınınızın üzerine olması kabul edilmiyor. Bunu dikkate alarak tercihlerinizi ve başvurularınızı yapın. Sevgi ve saygılarla.

Son düzenleme:
Ben de zamlı fiyata kalmamak için haziranda yapayım dedim. Ama hesap edemedik sağlık raporu işlemleri uzun sürdü biraz yetismeyecek. O yüzden diyorum tecili iptal ettirip bedelli askerlik için basvurmayayim ekim gibi başvuru parayı dolara yatirayim dolar artarsa işimize gelir bedelli ücreti 6 ay artmaz herhalde dedim ama tecili iptal ettirdikten sonra bedelliye başvurmadan hakkımı kaybeder miyim acaba biliyor musunuz? Tecil iptal ettirme sebebine bedelli istiyorum diye işaretlemiştim.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı