Beğeni kasmanın çok kötü gözükmesi

İşte bakın bazı kişiler bu konuyu Mikail Fidan açmış adam tanınmış burada çok da beğeni gelmiş konuyu okumadan mantıklı bir şey olmasa bile direkt beğeniyi yapıştırıyor.
Tanınmış olması benim için önemli değil mesela. Sadece problem yaşadığım konuda bana yardımcı olması yeterlidir :)
 
Tanınmış olması benim için önemli değil mesela. Sadece problem yaşadığım konuda bana yardımcı olması yeterlidir :)

Hocam benim yazdığım konuda forumun eski üyelerinden biri bana cevap verdi. Yazdığı mesaj uzundu. Aradan 1 dakika geçmedi. Çok fazla beğenen oldu. O yazıyı 1 dakikada okumak imkansız. Şu an unuttum nerede olduğunu fakat bulursam atarım. Sırf yalaka ve belki seni rencide etmek için beğeniyorlar.

Bu bunun gibi birşey:
Sırf yaşın küçük diye seni geri zekalı yerine koymaları. Ama ne hikmetse "Akıl yaşta değil baştadır".
 
Bence de mesaj ve beğeni sayıları kaldırılmalı, ama şahsen kendi düşüncemi söyleyeceğim. Bana göre mesaj ve beğeni sayısının orada gözükmesi bir nevi motivasyon kaynağı. İnsan saatlerini, günlerini eski üyeler için yıllarını harcadığı bir yerde yandaki istatistikleri görünce bence mutlu oluyordur. Emeğinin karşılığı verilmiş gibi. Ama haklısınız, bazen de( hatta bu aralar genelde olmaya başladı) oldukça kötüye kullanılabiliyor.
 
Beğeniye takılmak için psikolojik olarak normal olmamak gerekir sanırım. Bir teknoloji forumunda fazla beğenim olsun diye zorlamak veya bununla övünmek vb. üzücü bir durum olur en fazla. Dışarıdan bakınca çünkü;

-Vaktini nasıl değerlendiriyorsun?
*Teknoloji forumunda yazıp başkalarıa paralarını nasıl kullanmaları gerektiğini söylüyorum ve 100K beğenim var. Bir de TikTok kötü, vakitlerini boşa harcıyorlar ben bilimsel çalışmalar yaparken.

Biraz rahat olmalı insanlar, ego tatmini, bazı şeyleri kanıtlama çabası nerede olursa olsun kötü görünüyor. Güzel vakit geçirmek için en temizi.
 

Geri
Yukarı