Behringer U-Phorıa UM2 ve Boya BY-M1000 alınır mı?

Kagan3496

Hectopat
Katılım
5 Eylül 2021
Mesajlar
1.452
Makaleler
2
Çözümler
2
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar. Başlıkta da belirttiğim üzere, 2000 TL bütçem var. Gerek yayın, gerek hobi için müzik genel kullanımda üzer mi bu ikili? Ses kalitesi nasıldır, alınır mı 2000 TL bandında?
 
Hocam ben de kendimce bir stüdyo kurmak istiyorum da. Hangi ekipmanları önerirsin veya sen hangilerini aldın ses kartı, mikrofon ve kulaklık olarak? Yeni başladım sayılır. Hobi amaçlı kullanacağım. Bütçem seninkine yakın.
 
Hocam ben de kendimce bir stüdyo kurmak istiyorum da. Hangi ekipmanları önerirsin veya sen hangilerini aldın ses kartı, mikrofon ve kulaklık olarak? Yeni başladım sayılır. Hobi amaçlı kullanacağım. Bütçem seninkine yakın.
ben boya by m1000 ve m-audio m track duo ses kartı 1 hafta sonrada referans kulaklık için behringer hpm 1100 tercih ettim ses kartı baya iyi çalışıyor 48 khz olmasına rağmen kristal amfiye sahip kayıtta sıfır gecikme ile sesi mi alıyorum en önemlisi çift amfi girişine sahip ben hem çalarım hem söylerim diyorsanız hem mikrofonu hem de ensturmanınızı bağlayabilirsiniz mikrofonun karakteristik özelliği muadillerine göre bir tık farklı mikrofonu kendi sesinize uygun alırsanız daha iyi olur mix konusuna gelirsek 2048 buffer yeterli seviyede üzmüyor ses kartında totalde hepsinden memnunum ama şunuda söylemekte fayda var ses kartı sert plastik yapıda yüksekten düşürürseniz zarar görebilir içinden çıkan data kablosuda çok kısa ben farklı bir kablo kullanıyorum bilginiz olsun
 
Ben Boya BY-M1000 ve m-Audio m track Duo ses kartı 1 hafta sonrada referans kulaklık için Behringer hpm 1100 tercih ettim ses kartı bayağı iyi çalışıyor 48 khz olmasına rağmen kristal amfiye sahip kayıtta sıfır gecikme ile sesi mi alıyorum en önemlisi çift amfi girişine sahip ben hem çalarım hem söylerim diyorsanız hem mikrofonu hem de ensturmanınızı bağlayabilirsiniz mikrofonun karakteristik özelliği muadillerine göre bir tık farklı mikrofonu kendi sesinize uygun alırsanız daha iyi olur mix konusuna gelirsek 2048 buffer yeterli seviyede üzmüyor ses kartında Total'de hepsinden memnunum ama şunu da söylemekte fayda var ses kartı sert plastik yapıda yüksekten düşürürseniz zarar görebilir içinden çıkan data kablosuda çok kısa ben farklı bir kablo kullanıyorum bilginiz olsun.

Ses kartını almayı düşünüyorum ben de. Aklımda mikrofon ve kulaklık var şu an. Sesinize göre almanız gerek derken nasıl anlayabilirim bunu? Bir de mikser şart mı veya ne için lazım oluyor size?
 
Ses kartını almayı düşünüyorum ben de. Aklımda mikrofon ve kulaklık var şu an. Sesinize göre almanız gerek derken nasıl anlayabilirim bunu? Bir de mikser şart mı veya ne için lazım oluyor size?
Ben tam olarak Stüdyo ekipmanlarına hakim değilim fakat edindiğim ufak bilgilerle size bilgi vermek isterim ben bu doğrultuda ekipman seçimimi yaptım .Müzik ile uğraşacaksanız ve bu doğrultuda kayıt alacaksanız bir kondenser mikrofona ihtiyacınız olacak diğer mikrofonlara karşı diyafram yapısı ve harici çektiği 48 V ile daha güçlü ses kartınızın amfi kalitesine bağlı olarak net ses almanızı sağlar ,ha yok ben canlı müzik severim kamera kaydı alırım diyorsanız dinamik mikrofonlar canlı performanslarda gerek vokal gerek ensturmans seslerini de kalitesine bağlı olarak kondenser mikrofona göre daha süslü verir. Mikser tamamen sizin ses düzenlemede işinize yarayacak bir unsur olacaktır genelde dinamik mikrofon kullanan insanlar miksere bağlar canlı sesleri daha süslü hale getirir (yankı tiz ses ,kalın ses vs.) şunu bilmenizi isterim mikser ses kartının verdiği performansı asla vermez tabi buda kaliteden kaliteye değişir ama kaba taslak bakıldığında ses kartı ses kaydı için mixer gelen sesin karakterini değiştirmek için kullanılır. Kayıt alacaksanız kesinlikle size ses kartı öneriyorum mikser ile aldığınız kayıtlarda kaçma delay gibi problemler yaşayacaksınız. Mikrofon seçimine gelecek olursanız her mikrofon sesinizi aynı şekilde almayacaktır burada sizin ses tonunuza uygun bir mikrofon almanız olacaktır mikrofonlar genelde sesleri tiz ,kalın ya da olduğu gibi alır diyafram kalitesine göre de bu sesleri temiz halde iletilmesi değişir .
 

Geri
Yukarı