Behringer UM2 ile Youtube ve Spotify sesleri kalınlaşıyor

toprock

Hectopat
Katılım
10 Mayıs 2020
Mesajlar
34
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Herkese merhaba,
Behringer UM2 ses kartı aldım bir kaç ay önce. Kurulumda biraz zorlandım ses alamadım vs. bir şekilde hallettim. Bu sefer GuitarRig5 i açtığım zaman Spotify veya Youtube'dan herhangi bir video açtığım zaman sesler kalınlaşıyor ve normalde 1x hızında çalıyorsa 0.75x hızına düşüyordu, pc seslerinde bozulmalar oluyordu. Güncellemeleri vs kontrol etmiştim sıkıntı yok görünüyordu. Ertesi gün kendiliğinden geçtiğini gördüm hem GuitarRig hem Youtube, Spotify da sesi bozulmadan alıp backing trackleri temiz bir şekilde duyabiliyordum. Geçen hafta laptoptaki kabloları ses kartını söktüm arkadaşıma giderken yanıma aldım. Orada bağladığımda tekrar bu sorunla karşılaştım. Hatta bilgisayardaki programlar bile açılmıyordu. D sürücüsü veya Steam açarken açılamadı diye uyarı penceresi çıkıyordu. Bilgisayarı yeniden başlattığımda böyle bir sorun yok ama ne zaman GuitarRig'i açarsam sesler bozuluyor ve bahsettiğim gibi dosyaları, uygulamaları açamıyorum.

Kısacası sorunum bu. Eve döndüm eskisi gibi masama kuruldum. Bunun neden olduğu ve çözümü hakkında bir bilgisi olursa ve paylaşırsa çok sevinirim.


İyi forumlar.
 
Herkese merhaba,
Behringer UM2 ses kartı aldım birkaç ay önce. Kurulumda biraz zorlandım ses alamadım vs. bir şekilde hallettim. Bu sefer Guitar Rig5'i açtığım zaman Spotify veya YouTube'dan herhangi bir video açtığım zaman sesler kalınlaşıyor ve normalde 1X hızında çalıyorsa 0.75X hızına düşüyordu, PC seslerinde bozulmalar oluyordu. Güncellemeleri vs kontrol etmiştim sıkıntı yok görünüyordu. Ertesi gün kendiliğinden geçtiğini gördüm hem Guitar Rig hem YouTube, Spotify da sesi bozulmadan alıp backing trackleri temiz bir şekilde duyabiliyordum. Geçen hafta laptoptaki kabloları ses kartını söktüm arkadaşıma giderken yanıma aldım. Orada bağladığımda tekrar bu sorunla karşılaştım. Hatta bilgisayardaki programlar bile açılmıyordu. D sürücüsü veya Steam açarken açılamadı diye uyarı penceresi çıkıyordu. Bilgisayarı yeniden başlattığımda böyle bir sorun yok ama ne zaman Guitar Rig'i açarsam sesler bozuluyor ve bahsettiğim gibi dosyaları, uygulamaları açamıyorum.

Kısacası sorunum bu. Eve döndüm eskisi gibi masama kuruldum.

Merhaba sorununu çözdün mü?
 
Merhaba sorununu çözdün mü?
Merhaba, evet çözmüştüm. Bu konuyu açtıktan sonra bir kaç gün içinde kendim deneyerek keşfettim. Yanlış hatırlamıyorsam Guitar Rig 5'deki Hz ayarını yaptığımda düzelmişti. Eğer sen de aynı programı kullanıyorsan program ayarlarında Hz ayarlama kısmında 41000 gibi bir değer vardı yanlış hatırlamıyorsam. 48000 Hz ye aldığın zaman sorun çözülecektir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı