Selamlar
Nazarı dikkatimi bir şey celbetti. Neden GPU kullanımın tüm oyunlarda %16' da? O değer GPU utilization sekmesi . Önce şu yanlış okuma problemini ilk bir çözelim. Muhtemelen AMD Watmann ve MSİ Afterburner bir çeşit çakışma yapmakta. Afterburner'ı uninstall et lütfen.
Ram konusunda bir problemin yok gibi görünüyor. Fakat ram sekmesinden ziyade beni pagefile usage ilgilendiriyor. Uninstall etmeden önce Afterburner programında pagefile usage gösteren sekmeyi realtime istatistik grafiğinde gönderebilir misin?
Bu arada grafik kartın yeni mi? Yeni ise önceki kartını özel programlarla kaldırdın mı?
Ryzen işlemciler ram hızından inanılmaz fayda sağlamaktalar. Ben her kullanıcıya 3000MHZ minimum öneriyorum.4.1 GHZ 1800x 3200 MHZ ram takviyesi ile çoğu oyunda 7700k ile aynı GPU üzerinden aynı sonuçları veriyor. Kiminde de geçiyor.
Sisteminde bitcoinminer da olabilir. Lütfen Malwarebytes isimli programı indir ve tam bir sistem taraması yaptır. Genelde o takılmalar için kullanıcılar bu ihtimali saf dışı bırakıyor. Çoğunda da yanılıyorlar.
Günümüzde üretilen oyunların %90'ı için 8gb yeterli. Ayrıca sisteminde ben bir ram sıkıntısı göremiyorum. Lakin bu günümüzde ki güncel sistemlerin 16 GB ram ile kurulması gerçeğini değiştirmiyor. Kullanıcıya da daha geniş çalışma alanı sunuyor. Ama pagefile sekmesini de görmemiz gerekiyor. İşletim sistemine pagefile konusunda nekadarlık bir kullanım atadın?Genelde 16 GB RAM kullanan arkadaşlar bile sırf pagefile ayırdıkları için ellerindeki RAM'i kullanmıyorlar bile. 16 veya daha üstü bellek sahibi arkadaşlar bu ayarı komple kapatabilirler. MSİ Afterburner'da RAM kullanımlarının arttıklarını görecekler.
Son olarak Malwarebytes adlı programı indrip sistemindeki enfeksiyonları temizlemeden sistemini suçlama. Çünkü bu tür yazılımlar tüm sistem kaynaklarını sömürüyor.
Sevgiler