Bellek bilgileri CPU-Z programında detaylı gözükmüyor

Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Daha önce açtığım bu konudaki RAM'lerden bu ürünü aldım. Takmadan önce eski RAM'lerin CPU-Z bilgilerini ekran görüntüsü çekmiştim. Ürünün Kingston olmayabileceğini, yani yazdığı gibi orijinal olmayabileceğini biliyordum ama bu kadarını beklemiyordum. Bu RAM'lerin ömrü konusunda şüpheliyim. Ürünün yorumlarındaki fotoğraflarda CPU-Z'de kimisinde Kingston, kimisinde Samsung yazıyor. Benimkisinde ise hiçbir şey yazmıyor. Sadece RAM'in üzerindeki siyah kısımlarda "SK Hynix" yazıyordu. Sormak istediğim ise bir sorun olup olmayabileceği. Sizce iade etmeli miyim?
Eski RAM'lerin CPU-Z bilgileri:

2.jpg

Yeni RAM'lerin CPU-Z bilgileri:

3.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM orijinal değil galiba normalde gözükmesi lazım bir de RAM expert adlı uygulama ile dene ama büyük ihtimal orijinal değil.

Kanka RAM orijinal değil iade et çok sorun yaratır orijinal olmamamısı.

Kanka RAM orijinal değil iade et çok sorun yaratır orijinal olmaması.

Araştırdığıma göre kimileri orijinaller bile sıkıntı çıkarabiliyorken orijinal olmayanlar daha kalitesiz üretilmiş olabileceği için sorun çıkarma olasılığı daha yüksek diyor. Kimileri de DDR3 çiplerinin orijinalliğinin pek büyük bir sorun olmayacağını söylüyor. O yüzden biraz kafam karışık.

Şu an düşündüğüm acaba elimdekini iade edip bu ürünü mü alsam? Eski bilgisayara da ucuz yollu yükseltme yapmaya çalışmak çok sinir bozucu oluyor...

Güncelleme:
Eski RAM'lerimi geri taktım ve aldıklarımı aynı şekilde paketleyip iade başvurusu yaptım. Umarım iade sürecinde sorun çıkmaz. Paramı geri verdikleri zaman Patriot marka RAM siparişi veririm.

Bu arada oynadığım oyunun haritasında normalde kasma olmuyordu. Yeni RAM'leri takınca bir kasma olmaya başlamıştı. Şimdi eski RAM'lere geçince düzeldi. Bu kadar dandik olacağını hiç düşünmüyordum...

Son düzenleme:
Kanka RAM'in orijinal değil o yüzden kasma vs oluyor çipleri kalitesiz RAM'i iade et RAM alırken internetten alma vatan bilgiseyara git direk oradan al o zaman bir sıkıntı olmaz çünkü internette çok fazla copy ürün var.

Kanka RAM'in orijinal değil o yüzden kasma vs oluyor çipleri kalitesiz RAM'i iade et RAM alırken internetten alma vatan bilgiseyara git direk oradan al o zaman bir sıkıntı olmaz çünkü internette çok fazla copy ürün var.

İade sürecini başlattım zaten ve ben de Vatan bilgisayar üzerinden almayı isterdim fakat orada benim anakartıma uygun sadece 2 ürün var. Onlar da hep benim yaşadığım yerdeki mağazada yok, hem de ekstra pahalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı