Bellek read olmadı hatası

• Konuyu başlatan ogztrk
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 30
  • Görüntüleme 5.226
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tüm programları güncelleme düşer düşmez güncellerim. Murat Bey olmazsa bir bakacak olay günlüklerinden. İlginç geldi bana. Her zaman yaptığım şeyleri yapıyorum. Farklı program da yok. Format attıktan sonra bir anda başladı bu illet. DVD'den yükledim acaba bir soruna mı yol açtı ? Zaten ücretsiz programları kullanıyorum hep. Az da program var. Her türlü araçla sürekli taratıyorum zaten. Virüs ihtimali de zayıf geliyor açıkçası.

Vallahi benim aklıma bir şey daha geldi, ramler' de sorun yok diyorsunuz belkide daha önce yüklediğiniz açılışta çalışan bir programı önemsiz diye kaldırdıysanız, başlangıçta' da o programı göremediği ve rame alamadığı için bu hatayı veriyor olabilir diye düşünüyorum.

Konuyu hortlatmış gibi olmuyum ama aşağıdaki yazdıklarımı uygularsanız sorun düzelecektir.
Başlat > çalıştır> regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > system > currentcontrolset > Control > windows

buraya girdikten sonra sağdaki ErrorMode değerini 0(sıfır) ise 2(iki) olarak değiştirin..
bir daha aynı hatayı almıcaksınız..

Bellek read olunmadı. Bazen virüs yüzünden çıkar. Özellikle sality virüsü yüzünden başım ağrıya girmişti :( Coğu uygulamam bozulmuştu.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bilgisayar programları RAM üzerine veri yazarken belli adresler kullanırlar. (Programın bazı kesimleri rastgele adresler olabilir.) Şimdi 2 program yükledin diyelim ki. Bunların içinde çalışan bir bölümün statik adresleri ikisi de aynı, atıyorum 0x00000f4 olsun. İki programı da aynı anda açtığın zaman, "0x00000f4 bellek read olmadı" gibi bir hata alırsın. Eğer sorun virüs, fazla çöp program vs gibi şeylerden kaynaklı değilse, bu hataya yapabileceğin pek bir şey yok. Gereksiz bütün programları kaldır, arkaplanda da çok fazla şey çalıştırma. O zaman hatayı alma ihtimalin azalır. (İhtimalin azalır kısmı önemli.)

Konuyu hortlatmış gibi olmuyum ama aşağıdaki yazdıklarımı uygularsanız sorun düzelecektir.
Başlat > çalıştır> regedit > HKEY_LOCAL_MACHINE > system > currentcontrolset > Control > windows

buraya girdikten sonra sağdaki ErrorMode değerini 0(sıfır) ise 2(iki) olarak değiştirin..
bir daha aynı hatayı almıcaksınız..

Bellek read olunmadı. Bazen virüs yüzünden çıkar. Özellikle sality virüsü yüzünden başım ağrıya girmişti :( Coğu uygulamam bozulmuştu.

Bilgisayar programları RAM üzerine veri yazarken belli adresler kullanırlar. (Programın bazı kesimleri rastgele adresler olabilir.) Şimdi 2 program yükledin diyelim ki. Bunların içinde çalışan bir bölümün statik adresleri ikisi de aynı, atıyorum 0x00000f4 olsun. İki programı da aynı anda açtığın zaman, "0x00000f4 bellek read olmadı" gibi bir hata alırsın. Eğer sorun virüs, fazla çöp program vs gibi şeylerden kaynaklı değilse, bu hataya yapabileceğin pek bir şey yok. Gereksiz bütün programları kaldır, arkaplanda da çok fazla şey çalıştırma. O zaman hatayı alma ihtimalin azalır. (İhtimalin azalır kısmı önemli.)
Emre seninki sadece uyarıyo kapatmak oluyor çözmek değil
Anıl açıkladığın için sağol ama sorun yaşamıyorum bayadır :)

Son düzenleyen: Moderatör:
Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı