Bellek Üst Sınırı Nedir?

007 Jets

Hectopat
Yer
Ankara, Turkey
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. Ben Windows 8.1 64 bit kullanıyorum ve Windowsun olabildiğince hızlı açılmasını sağlamak istiyorum. Bunun için 3-4 sorum var.

1)Msconfig de önyükleme seçeneklerinde Bellek üst sınırı ve İşlemci Kilidi ayarları ne işe yarar?
2)MSI Fast Boot ve Intel Rapid Start işe yarıyor mu? (İkisini de aktif ettim BIOS dan)
3)Başlangıç da son BIOS zamanı 7.2 saniye yazıyor sizce yeterince hızlı mı?
4) Her bilgisayarımı açtığımda "Bilgisayarım" otomatik olarak açılıyor. Virüs , malware , regedit taramaları ve temizlemelerini olabilecek her programla yaptım fakat sonuç değişmedi. (Ccleaner , Avast , Kaspersky , Malwarebytes , AdwCleaner , HijackThis vs.)

Şimdiden Teşekkürler :)

Temel Sistem Bakım ve Performans Optimizasyonu Yönergesi | Technopat Sosyal

Burdaki işlemleri yapabilirsin. Virüs programı olarak ne yüklü ?

Zaten O konudaki her şeyi yaptıktan sonra bu konuyu açtım :) Orada sadece yapın diyor. Ne işe yaradığını yazmıyor. :) O işlemleri yaptım ve dediğim gibi Son BIOS zamanı 7.2 saniye yazıyor ve kendim de saydım MSI BIOS logosu çıktıktan 9-10 saniye içinde masaüstüne geliyor. Sorularımın cevapları için beklemedeyim :p Virüs programı olarak Avast yüklü şu an. Eskiden Kaspersky lisansım vardı fakat bitti.

Avast tavsiye etmiyoruz. SSD almadan değerleri çok daha iyi hale getirmen pek mümkün değil. Zaten kötü bir değer değil.

Avast bence interneti kullanmayı bilenler için gayet yeterli bir virüs programı. En iyi Free Antivirüs denebilir kanımca. Ben de SSD mevcut zaten :) 120 GB Samsung EVO SSD Kullanıyorum ve 8.1 i ona yükledim zaten. Sorularıma yeni bir şey daha eklemek istiyorum. Windows 8.1 İşlem Merkezi altında otomatik bakım yapıyor. Acaba O bakımda neler yapıyor? Disk birleştirme yapmıyordur umarım çünkü SSD ler de önerilmiyor :)

Senin düşüncen öyle. Avast'ın doğru düzgün bir şeyi engellediğine şahit olmadı kimse. Daha iyi ücretsiz programlar var. Otomatik bakımda disk birleştiricisi çalışıyor. SSD'lerde aynı şeyi yaptığını düşünmüyorum ama. @THE_MILLER Daha detaylı açıklama yapacaktır sana.

Senin düşüncen öyle. Avast'ın doğru düzgün bir şeyi engellediğine şahit olmadı kimse. Daha iyi ücretsiz programlar var. Otomatik bakımda disk birleştiricisi çalışıyor. SSD'lerde aynı şeyi yaptığını düşünmüyorum ama. @THE_MILLER Daha detaylı açıklama yapacaktır sana.

Sağol yardımların için. Valla Avast bende bir çok şey bulup da engelledi. PUP özelliğini de açınca gayet yeterli dediğim gibi :) MSE (Windows Defender) den iyi en azından. Watch Dogs Update'de virüs vardı engelledi , Virüslü sitelere girmeye çalışınca internet bağlantısını direk kesiyor , Chrome'a bir tane bilinmedik.exe Toolbar eklemeye çalıştı fakat Avast engelledi , hatırlıyorum bir oyunu Avast engellediği halde ben inat ederek (Avast'ı devre dışı bırakarak) kurmuştum fakat bilgisayarıma virüs girmiş haberim yok ; Görev yöneticisi , msconfig , regedit açılmıyordu ama Avast otomatik olarak başlangıç taraması yaptı ve 2-3 tane Trojan-Spy kaldırdı ve sorunumu da çözdü :) Ben memnunum dediğim gibi.

Hala cevap yok mu? :) Sabırsızım biraz.

Konuyu üste taşımak için yazıyorum belki ama hala ne cevap veren var ne bakan :(

Son düzenleyen: Moderatör:
  • Bellek üst sınırı Windows'un kullanacağı maksimum belleği belirler. Diyelim ki 8 GB RAM'e sahipsin. Bellek üst sınırını 4096 MB yaptığında artık Windows, 4 GB RAM kullanabilecek.
    • İşlemci kilidi diye bir ayar bulamadım. Sanırım İşlemci Sayısından bahsediyorsun. Bu da Windows'un isteğe bağlı işlemci çekirdeklerini kullanmasına denir.
  • MSI Fast Boot ve Rapid Start, uyku ve bilgisayar açılış hızlarına önemli derecede etki eder.
  • Bunun hakkında net bir açıklama yok. Ama söylenenlere göre 7.2 saniye yeterince hızlı.
  • Başlangıç programlarını kontrol et.
Kökten çözüm için SSD alacaksın. Bu tür yöntemler geçici çözümdür.

• Bellek üst sınırı Windows'un kullanacağı maksimum belleği belirler. Diyelim ki 8 GB RAM'e sahipsin. Bellek üst sınırını 4096 MB yaptığında artık Windows, 4 GB RAM kullanabilecek.
    • İşlemci kilidi diye bir ayar bulamadım. Sanırım İşlemci Sayısından bahsediyorsun. Bu da Windows'un isteğe bağlı işlemci çekirdeklerini kullanmasına denir.
  • MSI Fast Boot ve Rapid Start, uyku ve bilgisayar açılış hızlarına önemli derecede etki eder.
  • Bunun hakkında net bir açıklama yok. Ama söylenenlere göre 7.2 saniye yeterince hızlı.
  • Başlangıç programlarını kontrol et.
Kökten çözüm için SSD alacaksın. Bu tür yöntemler geçici çözümdür.

Bende 120GB Samsung EVO SSD var zaten. Kökten çözüm var yani. Yukarıda yazmıştım okumuyor musunuz mesajları? :D İşlemci sayısını son rakama almak ve Bellek üst sınırını 8GB 'a ayarlamak ne kadar etki eder? Ya da hiç ellemeyeyim mi?

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı