Belleklerin aynı olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Quarced

Kilopat
Yer
Trabzon, Yomra
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Fotoğrafta da görüldüğü üzere aralarındaki tek fark aldığım RAM'in pb no AA, bilgisayarımda takılı olan ise pb no AC olması. 2 RAM'i de beraber takınca sorun yaşıyorum. Sebebi bu olabilir mi acaba?

WhatsApp Image 2024-08-11 at 17.34.09.jpeg

Son düzenleyen: Moderatör:
Fotoğrafta da görüldüğü üzere aralarındaki tek fark aldığım RAM'in pb no AA, bilgisayarımda takılı olan ise pb no AC olması. 2 RAM'i de beraber takınca sorun yaşıyorum. Sebebi bu olabilir mi acaba?

Eki Görüntüle 2281672
Laptop marka modeline göre BIOS güncellemen var mı bir bak. Sonra ikisini de tek tek dene, tek tek çalışıyorlar ve beraber çalışmıyorlarsa BIOS güncellemesinden sonra toparlayabilir veya toparlayamaz.

Biri Çin biri Kore sürümü. MHz değerleri uyuşur ise takılması lazım.
Yanılmıyorsam ikisi de 800 mHz ama 2sini aynı anda takınca ekran kartımdan mıdır bilmem ekranımda gidip gelmeler oluyor.
Laptop marka modeline göre BIOS güncellemen var mı bir bak. Sonra ikisini de tek tek dene, tek tek çalışıyorlar ve beraber çalışmıyorlarsa BIOS güncellemesinden sonra toparlayabilir veya toparlayamaz.
Marka model kendi sitesinden baktım ve BIOS güncellemesi yok. Son sürüm 1.8 ve bende de yüklü olan o. Tek tek, 2 slotta da çalışıyorlar fakat beraber takınca 8 GB RAM gözükse de ekran allahından bulmuşa dönüyor.

İkiniz için de ilgili hataya dair konu: Acer Aspire E5-574G laptopta RAM ekledikten sonra ekran girip geliyor

Yanılmıyorsam ikisi de 800 mHz ama 2sini aynı anda takınca ekran kartımdan mıdır bilmem ekranımda gidip gelmeler oluyor.

Marka model kendi sitesinden baktım ve BIOS güncellemesi yok. Son sürüm 1.8 ve bende de yüklü olan o. Tek tek, 2 slotta da çalışıyorlar fakat beraber takınca 8 GB RAM gözükse de ekran allahından bulmuşa dönüyor.

İkiniz için de ilgili hataya dair konu: Acer Aspire E5-574G laptopta RAM ekledikten sonra ekran girip geliyor
Okudum diğer konuyu da.

RAM'lerin SK HYNIX MEMORY HMT451S6BFR8A-PB - SK Hynix 1x 4GB DDR3-1600 SODIMM PC3L-12800S Single Rank x8 Module, 800Mhz. Sistem destekliyor.

Benzer problemler farklı zamanlarda 8+8'le de gözlenmiş.

BIOS'un 1.18 ve chipset sürücülerinde minimum Acer'in 2017'leriyse, sadece elindeki sistem de hata olabilir diyorum, ancak hata daha çok kuzey köprüsü ve çiptsetle ilgili diye düşünüyorum. Çok uzak bir ihtimal, kuzey köprüsünü daha güzel kullanan bir linux işletim sistemi kurulabilir.

Okudum diğer konuyu da.

RAM'lerin SK Hynix Memory HMT451S6BFR8A-PB - SK Hynix 1X 4 GB DDR3-1600 SO-DIMM PC3L-12800S Single Rank X8 Module, 800MHz. Sistem destekliyor.

Benzer problemler farklı zamanlarda 8+8'le de gözlenmiş.

BIOS'un 1.18 ve chipset sürücülerinde minimum Acer'in 2017'leriyse, sadece elindeki sistem de hata olabilir diyorum, ancak hata daha çok kuzey köprüsü ve çiptsetle ilgili diye düşünüyorum. Çok uzak bir ihtimal, kuzey köprüsünü daha güzel kullanan bir Linux işletim sistemi kurulabilir.
Bu 2 arkadaş kurulu bende, ikisi de 2017 sonrası. Galiba 4 şeklinde kullanmaya devam edeceğim...
1723390893550.png

1723391042164.png

Bu 2 arkadaş kurulu bende, ikisi de 2017 sonrası. Galiba 4 şeklinde kullanmaya devam edeceğim...
Eki Görüntüle 2281719

Eki Görüntüle 2281720
4+2 veya 8+4 kullanımları mevcut, 4'lerin ikisini satıp tek 8'e geçebilirsin belki. Cidden daha mantıklı bir açıklama bulamadım çünkü Kingston marka RAM'lerle senin yaşadığının aynısını 4+4 ve 8+8'de yaşayan insanlar var o laptopta.

4+2 veya 8+4 kullanımları mevcut, 4'lerin ikisini satıp tek 8'e geçebilirsin belki. Cidden daha mantıklı bir açıklama bulamadım çünkü Kingston marka RAM'lerle senin yaşadığının aynısını 4+4 ve 8+8'de yaşayan insanlar var o laptopta.
Peki sisteme uyumlu 8GB RAM önerisinde bulunabilir misiniz acaba? Aynısından alırken seçmek kolaydı fakat 8GB versiyonunu almakta zorlanabilirim.

Peki sisteme uyumlu 8GB RAM önerisinde bulunabilir misiniz acaba? Aynısından alırken seçmek kolaydı fakat 8GB versiyonunu almakta zorlanabilirim.
Ya bir saniye, şeyi atladık - işletim sistemin 64bit değil mi?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı