Ben Ahlak Bekçisiyim

Kardeşim iyi diyorsun ama kendinle çelişiyorsun bir yandan. Metrobüsteki arkadaşta "cins birine! "denk gelebilirdi, olay daha vahim bir duruma dönüşebilirdi. Bunun neyini anlamıyorsun?

Ahlak bekçisi sesini yükselttiği anda Metrobüsten üçüncü bir şahıs yatıştırıcı bir üslup ile her iki tarafı da hizaya çekebilirdi. Diğerleri de o üçüncü şahısa destek çıktığında olay bu kadar büyümezdi. Herkes sinmiş olan bitene seyirci olmuş aman OHAL var sonra başıma bir şey gelmesin korkusu hakim toplumda.

Ailelerin yetiştirme şeklinden dolayı. Oğlum kimseyle kavga etme, kimseye bulaşma.
Annem ben okula giderken 50 kere söylerdi bunu.

Tam olarak cesaret mi bilemiyorum. Olay sabah insanlar işe gittiği saatte olmuş.
Adam işine neden geç kalsın azar işitsin.

Su sitede su tarz düsünenler var diye bir yere varamayiz. Kutuplastirmanin ve ötekilestirmenin önünü acmayalim.

Yanlız metrobüs'te biz özgürüz bize kimse karışamaz

Özgürlük mü? Metrobüste mi? Metrobüste oksijen bile yok, oksijen diyorum.

Engin Bey hem bu ülkede hem de dünyada ''bir olmak'' diye bir kavram maalesef ki yok. Her insan birbirine düşman olmuş. Kutuplaştırma, ötekileştirme, ırkçılık, faşizm, din ve daha birçok şey. Herkes kendisi gibi olmayanı düşman olarak görüyor.

Bu olaya yakından tanık olsaydım müdahale etmeden duramazdım. Öpüşen gençlere değil, o ahlak bekçisine ağzının payını verirdim bir güzel. Yolcular alkışlardı be. Ya da bazı beyinsizler beni linç ederdi.

Ama metrobüse de binmem, yaşamak istiyorum, oksijen yok orada.

Bi okuldaki hocam anlatmıştı, yurtdışında bir adam bir kadına metrobüse şiddet uyguluyormuş, oradaki insanlarda metrobüs durunca yaka paça adamı dışarı atmışlar. Olaydan sonra metrobüse 2 sevgili binmiş, öpüşmüşler, kimse karışmamış.
Türkiye' de ise geçen ay 2 üniversite arkadaşı dolmuşta kız başını erkeğin omuzuna yasladı diye evli bir çift onları dövmüş. Hergün 1 kadın öldürülüyor, ama çıt yok.

Ülkemiz insanlarının en büyük sorunlarından biri de bu işte hocam. Herkes birbirini ötekileştiriyor. Önyargılar oluşturuyoruz.

DH'de bu konu şuan en popülerler listesinde. İki forumun birbirine rakip olmasına gerçekten gerek yok. Birisi leş, diğeri kültürlü insanlar topluluğu olmak zorunda değil. İkisi de sadece forum olarak kalsın.

technopat'ın rakip forum olmadığı gerçeği » Sayfa 1 - 3

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…