Ben Ahlak Bekçisiyim

Video yarım. Genel olarak oradakiler hariç kimse ne olduğunu bilmiyor. Dikkat ederseniz arada birisi " 50 kişi uyardı daha kaç kişi uyarmalı" diye bir cümle kuruyor. Demek ki toplumu rahatsız eden bir davranış olarak düşünülüp uyarılmış bu arkadaşlar. Sevişilecekse özel olmalı ulu orta değil uyarı varsa toplum tarafından, yapılan bir yanlış var demektir. Ben ahlak bekçisi değilim kim ne yaparsa yapsın beni de alakadar etmez. Orda konuşan kişinin sözlerine dikkat ederseniz insanlar yapmayın diye uyarmış. Toplum içinde yaşadığımız için bazı hareketlerimize dikkat etmemiz gerekir.

Son düzenleme:
Bi okuldaki hocam anlatmıştı, yurtdışında bir adam bir kadına metrobüse şiddet uyguluyormuş, oradaki insanlarda metrobüs durunca yaka paça adamı dışarı atmışlar. Olaydan sonra metrobüse 2 sevgili binmiş, öpüşmüşler, kimse karışmamış.
Türkiye' de ise geçen ay 2 üniversite arkadaşı dolmuşta kız başını erkeğin omuzuna yasladı diye evli bir çift onları dövmüş. Hergün 1 kadın öldürülüyor, ama çıt yok.

Başını omzuna yasladı diyemi yuh artık...
Bunda ne kötülük varmış merak ettim..

Toplu alanlarda, bu kadar dip dibe ortamlarda dudaktan da olsa ufak bir dokunuş kimseyi rahatsız etmez. Yinede toplum kurallarımız gereği fazla yakınlaşmamak en doğrusu. Olan var olmayan var, kıskanırlar demişler :) Çekemeyen falan çok olur, ondan söylüyorum.

Konunun başını sonunu tam anlayamadım ancak; Bu tarz insanların amacı uyarmak - faydalı olmak değil. Bu tip insanlar "Azarlamak" niyetiyle işe koyulur. Yaptıkları uyarı hiçbir işe yaramaz, durumu daha da berbat ederler.

Taksim'de yılbaşı fetva dağıtan cübbelileri bilirsiniz. Kendilerince iyi bir amaca hitap etmek için çıkmış olabilirler ancak kuş beyinliler. O gece oraya gelmiş insan senin dağıttığın kağıt ile eğlenceyi bırakıp evine döner mi sence? Adam zaten bunun kararını verip gelmiş Taksim'e :D Sen uyarınca ne fark ediyor?
İnsan gibi uyarmadığın için adam sana daha da çok bileniyor, kendinden nefret ettiriyorsun, savunduğun düşünceye yararın değil zararın dokunuyor.

Zaten o ahlak bekçisi vatandaş "Gücünü yetirebileceğini düşündüğü" için "Ezik gördüğü için" bekçiliğe soyunmuş. 185 boyunda, yapılı fiziğe sahip 32 yaşlarında birisi olsaydı da görseydim sesini çıkarabiliyor mu?

Öpüşme olayı gerçekten abartılmış olsa, nazikçe - iyi niyetle uyarıldığı halde karşı gelse "Uyarana" hak verirdim.

Son düzenleme:
Bundan olsa olsa Tecavüzcü Coşkun olur, ahlak bekçiymiş yesinler ahlakını. Sonuç itibariyle iki arasında olağan bir hadise, seni hiç ilgilendirmez, karışma hakkın yok. Gidip bu gibi yerlerde de abartılı şekilde sevişsinler falan da demiyorum, bunu yapana karışmam, böyle bir hakkım yok ama o tarz yerlerde bu kadar abartmak doğru değil. Bunun gibi ahlak bekçileri yoldan geçen bayanlara kötü gözle bakıp, ellerinden daha da kötü şeyler yapmaya meyilli kişilikler bunlar. Sırf öpüştü diye bu tepkiye veremez. Bunun gibi yobazların kendi uçkurlarına sahip çıkamadıkları için, sataşacak kimseler arayışında bunun gibiler. Eminim aynı durumda bir bayan o ahlak bekçisini öpseydi biri ters tepki verseydi büyük ihtimal tepki verirdi ona. Bir bayan çıplak halde sokakta dolaşsa bile bir kimsenin kadına herhangi bir şekilde şiddet vb. müdahale de bulunmasına hakkı yoktur. Bunun gibi sapkınların öncelikle beyinlerini temizlemeleri gerekiyor

Öpüşmek vardır bir de yiyişmek vardır tabiri caizse. Bazen cidden abartıyorlar ve biz müsaade edelim rahatça yiyişin isterseniz diyesiniz geliyor. Bazense gayet normal birbirlerine sevgi gösterisinde buluyorlar. Bazı arkadaşlarda popüler düşünceye karşı gelme eğilimi olduğundan bu insanlar da çok abartmış, terbiyesizlik yapmışlar diyebiliyorlar. Burada olay bu değil. Burada gayet normal bir ilişki var ve adamın amacı da olay çıkarmak. Adamın bunu yapmasının temel nedeni de kıskançlık. Kendinin de kız arkadaşı olsa eminim böyle bir şey demez. Adamda direkt o kızı öpebiliyor ama ben öpemiyorum diye bir düşünce oluşuyor ve sinirleniyor. Adama saldırmak isteyince de ahlak kılıfını oluşturarak saldırıyor.

Halk arasinda "Sen asıl hacıdan hocadan korkacaksin " sozunu destekleyen şöyle guzel bir soz vardir: "Kim namus ve ahlâk şövalyeligi yapiyorsa, Bilin ki en namussuzu o' dur." -Friedrich Nietzsche(Genel olarak böyledir. Istisna insanlari bu sozlerin disinda tutmak gerekir). Insanlarin sevgisine, bundan kaynaklanan duygularla birbirini opmesine karsi cikmak ahlak sovelyeligi degildir; sevgisizliktir. Ahlaki da -bence- ancak sevgiyi bilebilen pozitif bir yurek savunabilir.

Herkes bunun normal bir şey olduğunu savunmuş ancak özel hayatın topluma açık yerlerde yaşanması yanlış geliyor bana. Ayrıca daha eğitilmekte olan çocuklar var ve bu tarz şeyler erkenden bilinçaltlarına gidiyor. Herkes bir gün yaşar zaten bunları ancak birilerinin gözüne erkenden sokulması o kişiye bir kötülüktür. Ahlaksızlık demiyorum ama edepsizliktir. Öpüşmek, sevişmek genel şeyler değildir toplum içinde yapılmamalı.

Ancak ahlak bekçiliği yapan şahısı desteklemiyorum, olay kişilerin kendine çeki düzen vermesi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı