Ben Fero neden N-Word kullanıyor?

Anlamı aynı değil mi?

Osmanlı döneminde siyahi köle satışı yapılmadığı için mantıklı gelmiyor anlamının aynı olması.

1636923181603.png

Anlamı aynı değil mi?
Her dil kendi nezdinde incelenir. Çevirince anlamını yitiriyor. Dil kültürdür. Türkiye'de zencilere karşı ırkçılık var mı? Yok. Zencilere ne deniyor? Zenci. Siyahi birey mi deniyor yoksa? Avrupa'da ABD'de nüfusları fazla, gettolarda yaşıyorlar, suç oranları yüksek dolayısıyla dışlanıyorlar ve bu kelimeleri hakaret olarak kullanıyorlar hatta artık black/white demekten bile kaçınıyorlar, komik bir duruma sardı durum yani. LGBT için de aynı şey geçerli, sanki hiç yokmuş, tamamen normalmiş, farketmiyormuşsun gibi davranman bekleniyor. Bir yere kadar kabul edilebilir, bir yerden sonrası gereksiz kasıntı oluyor.

Her dil kendi nezdinde incelenir. Çevirince anlamını yitiriyor. Dil kültürdür. Türkiye'de zencilere karşı ırkçılık var mı? Yok. Zencilere ne deniyor? Zenci. Siyahi birey mi deniyor yoksa? Avrupa'da ABD'de nüfusları fazla, gettolarda yaşıyorlar, suç oranları yüksek dolayısıyla dışlanıyorlar ve bu kelimeleri hakaret olarak kullanıyorlar hatta artık black/white demekten bile kaçınıyorlar, komik bir duruma sardı durum yani. LGBT için de aynı şey geçerli, sanki hiç yokmuş, tamamen normalmiş, farketmiyormuşsun gibi davranman bekleniyor.
Bu konuda arkadaşımla kavga ettik, hocaya sorduğumuzda o da ırkçı olduğunu söyledi.

Hem zencinin anlamı kötü, kullanım şekli değil de.

Bu konuda arkadaşımla kavga ettik, hocaya sorduğumuzda o da ırkçı olduğunu söyledi.

Nigga dersen ırkçı, kötü. Zenci dersen öyle bir şey yok. Ha gidip de zenciye "n'aptın la zenci" dersen hoş olmaz ama zenci zencidir. Bir hakaret görmüyorum ben. Anlamında da bir kötülük yok, "siyah/kara"dan türemiş zaten kelime.

Siyahi insanlara, "şt zenci" diye seslenmek ırkçı olur. Fakat bence sıfat olarak belirtirken zenci kelimesini kullanmak bir sorun teşkil etmiyor. Örnek:
"Saat satan zenci bir adam."
Bu şunu demek gibi:
"Bizim oradaki pos bıyıklı Manav"

LGBT için de aynı şey geçerli, sanki hiç yokmuş, tamamen normalmiş, farketmiyormuşsun gibi davranman bekleniyor. Bir yere kadar kabul edilebilir, bir yerden sonrası gereksiz kasıntı oluyor.

Evet, tamamen bu gerekiyor. LGBT topluluğunda kimse destek olmanı beklemez, köstek olmaman yeterli :)

Evet, tamamen bu gerekiyor. LGBT topluluğunda kimse destek olmanı beklemez, köstek olmaman yeterli :)
Şimdi bir cümlenin içinde gay, Kürt, alevi kelimeleri geçiyorsa kelimeleri özene bezene seçmek gerekiyor. En ufak hatada anında linç. Tabi ben çekinmiyorum, dolayısıyla ortalama her hafta bir linç yiyorum. Bunun da normalleşmesi gerek, dozu aşıldı çünkü.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı