Bence ibadet insanın kendi ana dili ile yapılmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
"Bir ülke ki camiinde Türkçe ezan okunur, / Köylü anlar manasını namazdaki duanın... / Bir ülke ki mektebinde Türkçe Kur'ân okunur, / Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Hudâ'nın... / Ey Türkoğlu, işte senin orasıdır vatanın!"(Yeni Hayat, 1918)

Bir filmi izlerken neden orijinal dilinde izleyince esprileri, yüz mimiklerini daha iyi anlarsınız?
Film insan yapımı olduğu için orijinal dilinde daha iyi anlaşılabilir. Fakat üstün bir varlık tarafından gönderilen bir kitap her dilde anlaşılır ve açık olmalı.
Konuya gelirsek, eğer dinlerin evrensel olduğu iddia ediliyorsa bence her dilde ibadet edilebilmeli.

O zaman sadece İslam’a bakmayı bırakalım, belki başka bir dinde cevap bulabileceğizdir.
Hadi ben başlayayım, İsa İncil’inde de tıpkı Kur-an gibi kendi indiği dilde ibadet vardır veya Tevrat, yine kendi indiği dilde ibadet vardır vs diye bu örnekler uzatılabilir.
Sizlerin inancına müdahale edememekle beraber yaptığınız eleştirilerin süregelen, basit fakat inanmayana karşı inandırıcı cevap vermenin zor olduğu sorulardır, bir dine inanmakta hevesi olamayan kimseye hiçbir din geçerli cevap vermez.

Yaratıcı bizi Arap dilinden başka dil ile anlamıyor mu?

Valla bu is hep isinize geldigi gibi oluyor isinize geldi mi evrensellik globallik is ibadete islama gelince anadil Türk ve turkcu bir insan olmama ragmen adaletli ve durust degilsiniz genel konusuyorum.

Bir filmi izlerken neden orijinal dilinde izleyince esprileri, yüz mimiklerini daha iyi anlarsınız?
Çünkü oyuncu senaryoya göre hareket ettiği için, davranışlarını buna göre sergiler. Ama bu konuda dublaj yapan kişi, sadece ses vurguları konusunda dikkatli olması gerektiğini bilir. Her iki şekilde de izlesen, filmde anlatılan şeyi bilirsin. İçlerinden biri seyir keyfi açısından daha güzel olur. Bu da orijinal halidir.

Şimdi sana sormak isterim. Okunuş anlamında güzel ama anlamadığın bir yazı mı (Arapça bilenler dahil değildir ve ben mealini okurum diyenlerin de söylemi hiç gerçekçi değil), yoksa anlamını bildiğin bir yazıyı mı okumak daha mantıklı gelir?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…