Bence ibadet insanın kendi ana dili ile yapılmalı

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
TÜRKÇE EZAN
Tanrı uludur
Şüphesiz bilirim bildiririm
Tanrı'dan başka yoktur tapacak
Şüphesiz bilirim bildiririm
Tanrı'nın elçisidir Muhammed
Haydi namaza
Haydi felaha
Tanrı uludur
Tanrıdan başka yoktur tapacak
İslam'da İbadet anadilde yapılmak yerine kişinin kendi özgürlüğüne bırakılmıştır. Allah ile o kişi arasındadır. Nasıl isterse öyle yapar. İster Türkçe yapsın isterse hiç bir dil kullanmadan yapar.

fakat hepsinin gercekten bir hikaye olduguna inaniyorum. Yunan mitolojisi gibi ayni.
Dogru bulmasam da saygı duyarım, mitolojilerden sağlam roman olur :)
@SaviorAngel™ Kelime ezberlemek Dil öğrenmek anlamına gelmiyor ne yazık ki.
Keşke gerçek hayatta seni tanıyor olsam çünkü 7. sınıftan beri 4-5 senemi ve harçlıklarımı, idmanlarımı, vaktimi harcadığım bir ise bu kadar kolay, acımasız, saygınız ve terbiyesizce eleştiriyor olmanız çok acı, bir dilin dil kurallarını öğrenmek için bile en az bir yılınızı o dile vermeniz gerekiyor, bir gerçek hayatta karşımda olsanız var ya, utancınızdan deve kuşu gibi yüzünüzü kuma gomerdiniz.
Bilmediğin bir dildeki filmi izleyince ne anladığını çok merak ediyorum.
Alt yazı?
Soylesene atan kim? Abdulhamit filan dersen seninle konusmaya filan girmeyecegim, direkt olarak engelleyecegim.
II. Abdülhamid’i bende sevmem fakat Osmanlı Hanedanlığının ayakta durmasını uzatan bir kişilik olduğunu değiştirmez, toprak kaybı ve uyguladığı baskıcı politika halka ve bütün milletlere zarar vermiştir.

Bu kadar basit dusunebilsen sizsiniz sanirim dedem dursun dedesi Ali dedesi mehmet dedesi ömer 400 seneye kadar avsar anne baba tarafi cepni yani Türk'luk esas alinabilir Türk oglu Türk'um turkculuk de guderim bir nebze olsun hakkim abdulhamit demek icin sizin gibi basit dusunmem ve oradan yola cikmam lazim.
Canim benim, bende Cepni'yim fakat ben Turkluk filan taslamiyorum. Hicbir irkin hicbir irka karsi buyukluk/ustunlugu yok. Ayrica hatirlatirim saf Turkler Goktanri inancina gore yasiyorlardi. Eger Muslumansaniz asimile olmus Turk oluyorsunuz. Kaninizda illa farkli bir milletin kani akiyordur. Ayni sekilde benimde.

Ayrica Turkluk ve Islam arasinda bir bag yok.
İslâm dininin en kudretli savunucuları ve İslâm medeniyetinin de en büyük temsilcileri olmuşlardır. Onlar, İslâm dininin ve İslâm medeniyetinin ilk mensupları olan Araplardan daha fazla, yani on asır süre ile bu tarihî görevi başarıyla sürdürdüler.

Canim benim, bende Cepni'yim fakat ben Türk'luk falan taslamiyorum. Hicbir irkin hicbir irka karsi buyukluk/ustunlugu yok. Ayrica hatirlatirim saf Türk'ler goktanri inancina gore yasiyorlardi. Eger muslumansaniz asimile olmus Türk oluyorsunuz. Kaninizda illa farkli bir milletin kani akiyordur. Ayni sekilde benimde.

Din bir secimdir asimile araci degildir kimle neyi konusuyoruz ki az biraz bilgi rica ediyorum.

Canim benim, bende Cepni'yim fakat ben Türk'luk falan taslamiyorum. Hicbir irkin hicbir irka karsi buyukluk/ustunlugu yok. Ayrica hatirlatirim saf Türk'ler goktanri inancina gore yasiyorlardi. Eger muslumansaniz asimile olmus Türk oluyorsunuz. Kaninizda illa farkli bir milletin kani akiyordur. Ayni sekilde benimde.

Saf Türk diye bir algi yok Türk islami da secer hristiyanligi da dinsizligide bu algiyi kim size empoze etmis ki bu sekil bir bagnaz yaklasim icindesiniz ben muslumanim.
Din insanin yasam tarzini degistirdigi gibi sizi asimile eder bknz: Uygur Türk'leri.

O zaman şu anki siyasi cumhuriyet duzeni ve yasalari da insanin tarzini degistirebilir Türk toresine donunuz madem.

İslam sırf Arap coğrafyasına inmiştir. Zaten sadece Arap bölgesindeki olaylardan, besinlerden ve yaşamdan bahseder. Belki yaratıcıdan değil de o bölgeden çıkmıştır? Kim bilir? Bana kalırsa anladığın dilde ibadet edilmeli. Ama Arapça okumak sünnet olduğundan anlamları öğrenildikten sonra Arapça okunmalı. Türkçe okunmanın zararı,kaynak bulmak zor olabilir. Birbirine uzak dil grupları olduğundan fazla hatalı çeviriler olabilir. Ondan dolayı anlam öğrenildikten sonra orijinal şekilde uygulanmalı. Ben böyle düşünüyorum. Hocalar daha iyi bilir ama.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı