Bench ağırlığı artmıyor

OnyxTank

Centipat
Daha fazla  
Merhaba 4 aydır spor tapıyorum. Bench presste setleri 40 kilo ile yapabiliyorken artık 35 le yapıyorum. İlerlemek yerine geriledim. Ne yapmam gerekiyor?

Merhaba 4 aydır spor tapıyorum. Bench presste setleri 40 kilo ile yapabiliyorken artık 35 le yapıyorum. İlerlemek yerine geriledim. Ne yapmam gerekiyor?

Bench press yaparken sadece göğüs kasları çalışmıyor. Çoğu yeni başlayan sadece göğüs çalışarak bench ağırlıklarının artıcağını düşünüyor ama detaylı araştırırsanız hareketi yaparken yardımcı kas grupları çok fazla. Mesela triceps çalışarak bile ağırlıklarınızı arttırabilirsiniz.

Bench press yaparken sadece göğüs kasları çalışmıyor. Çoğu yeni başlayan sadece göğüs çalışarak bench ağırlıklarının artıcağını düşünüyor ama detaylı araştırırsanız hareketi yaparken yardımcı kas grupları çok fazla. Mesela triceps çalışarak bile ağırlıklarınızı arttırabilirsiniz.

Omuz göğüs ve tricepsi birlikte yapıyorum.

Merhaba, rehberime göz atabilirsiniz.

Kilo aldıkça güçte artar ama bench press daha çok güç arttırmak için yapılan hareket göğüsten daha çok arkadaşlarında dediği gibi omuz, arka kol devrede setleri 35 başla 8-10 bas 27.5-30 düş 6-8 bas 22.5-25kg düş basabildiğin kadar bas illaki artacaktır sabırlı ol 100kg basıyorum olmasa da olurmuş diyorum :D

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı