Beni zorbalayan insanlarla aynı okuldayım

Makaleler
1
9.sınıfta beni 1 sene boyunca zorbaladılar. Psikolojimi alt üst ettiler 11.sınıfa geldim halen rüyalarıma kadar giriyor şu an yaz tatilinde olmamıza rağmen. Beni zorbalayan da 1-2 kişi olsa keşke bütün sınıf topluca. Şöyle oldu ben 9.sınıfta zar zor ite kalka bir şekilde geçtim en son vakitlerinde başka okula nakil oldum. 10.sınıf gayet iyi geçti fakat 11.sınıfta okulları yıkılacağı için bizim okula öğlenci olarak gelecekler. Fakat çıkışta onları görmem olası. Aşırı korkuyorum ne yalan söylemeyim. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum onlardan uzaklaşmak için okul değiştirmeyi düşünüyorum yine ama düşünüyorum da onlar yüzünden bu kadar şey yapmam yani saçma değil mi? Aşırı korkakça geliyor fakat ben 9.sınıfta yaşadığım şeyleri şu an yaşamak istemiyorum. Onlar yüzünden psikiyatriste gidiyorum bütün hayatımı zedelediler. Bugün de beni zorbaladıklarını gördüm rüyamda artık aşırı rahatsız oluyorum. Ne yapmalıyım?

Son düzenleyen: Moderatör:
9.sınıfta beni 1 sene boyunca zorbaladılar. Psikolojimi alt üst ettiler 11.sınıfa geldim halen rüyalarıma kadar giriyor şu an yaz tatilinde olmamıza rağmen. Beni zorbalayan da 1-2 kişi olsa keşke bütün sınıf topluca. Şöyle oldu ben 9.sınıfta zar zor ite kalka bir şekilde geçtim en son vakitlerinde başka okula nakil oldum. 10.sınıf gayet iyi geçti fakat 11.sınıfta okulları yıkılacağı için bizim okula öğlenci olarak gelecekler. Fakat çıkışta onları görmem olası. Aşırı korkuyorum ne yalan söylemeyim. Ne yapmam gerekiyor bilmiyorum onlardan uzaklaşmak için okul değiştirmeyi düşünüyorum yine ama düşünüyorum da onlar yüzünden bu kadar şey yapmam yani saçma değil mi? Aşırı korkakça geliyor fakat ben 9.sınıfta yaşadığım şeyleri şu an yaşamak istemiyorum. Onlar yüzünden psikiyatriste gidiyorum bütün hayatımı zedelediler. Bugün de beni zorbaladıklarını gördüm rüyamda artık aşırı rahatsız oluyorum. Ne yapmalıyım?
Hocam takmayın kafanıza yoklarmış gibi davranın hepimizin başindan böyle şeyler geçti inanın ama 1 yada 2 sene sonra bunlar size tırı vırı sorun olarak kalıcak onun için iti kopuğu sallamayın.

Hep böyle sinir bozan işe yaramayan insanlar hayatınızın her yerinde çıkabilir. Başka bir şey düşünün takmayın kafaya onları. Hayatınıza normal devam edin. Merhaba evet deyip geçersiniz. Onlarla uğraşıp zamanınızı boşa harcamayın. Hiç sinirlenmeye gerek yok. Onlar kendi kendilerine yapsınlar. Siz çalışın okuyun iyi bir meslek edinmeye çalışın. Başkası yüzünden hayatınızı mahvetmeyin. Ben aynı hatayı yaptım çok pişmanım.

Dostum zor bir durum onlar yokmuş gibi davran demek zor lakin yeni bir çevre yaparsan ve çevrende ön plana çıkarsan hem senin için iyi olur hemde seni zorbalığa uğratanlar sana saygı duyulduğunu görünce bir müddet sonra yakandan düşerler ben böyle yapmıştım.

Öğlenden sonra direkt okuldan uzaklaşıp gidiyorsan işin daha kolaydır. Seni muhtemelen unutmuşlardır ama hazırlıklı olmalısın. Çok dikkatli olmalısın, ilk gün okula ne kadar sürede geldiklerini saptayabilirsin; ona göre manevralar geliştirebilirsin böylece onlar ile karşılaşmazsın. Karşılaşırsan soğukkanlı ol, çok dikkat çekme, sanki tanımıyormuşsun gibi geç.
Unutma; bu kendine yararı olmayan kuşak senden değerli değildir, onları soyutlamayı bilmelisin; onlar sanal, gerçek bir birey değiller.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı