Benim gibi virüs takıntısı olan var mı?

Sistemde oyundan başka yüklü bir şey yok. Veri depolamak için kullanmıyorum ve interneti de Technopat, minika çocuk ve YouTube'dan başka bir şey için kullanmıyorum. Virüs bulaşsa format atar geçerim. Kaldı ki niye bulaşsın?
 
İlk bilgisayar ve ilk yıllarda aynen böyleydim öğrendikçe bozdukça virüs bulaştırdıkça öğrendim bilgisayar konusunda tecrübe kazandıkça neyin virüs neyin sağlıklı dosya olduğunu anlamaya başladım yaklaşık 3.5 yıldır virüs bulaşmadı kaldı ki tüm özel verilerim ağ bağlantısı olmayan sunucu üzerinde saklı sadece o cihaz üzerinde av yüklü ve güvenlik önlemleri daha iyi.
 
"Sakınılan göze çöp batar " Orijinal içerikler kullanıp bilmediğin siteden bir şey indirmediğin boyunca virüs kolay kolay bulaşmaz, rahat ol.

Ücretsiz bir uygulama ise de gezginler, tamindir gibi sitelerden indireceğine uygulamanın kendi sitesinden indirmen daha iyi olur. Bir şey indirirken VirusTotal'de taratabilirsin için el vermiyorsa.
 
Arkadaşlar merhaba herkese iyi geceler dilerim şöyle kısacık bir şeyler yazmak istedim.

Öncelikle kendimi kısaca tanıtayım, ismim derviş 23 yaşında Nevşehir de doğmuş büyümüş birisiyim. Yıllardır bilgisayar ile iç içe geçmiş bir hayatım oldu. Hobi olarak yeni müzik aletleri öğrenmeye çalışırım ve şu anda biraz gitar orta derecede darbuka ve biraz da mey çalıyorum.

Konuya şöyle gireyim, benim virüs takıntım var. Yıllardır sıkı Kaspersky kullanıcısıyım(telefon PC) ama nedense hiçbir şekilde tatmin olamıyorum. Sabah kalktığımda ilk işim maillere bakmak sosyal medya hesaplarımı kontrol etmek oluyor.

Bilgisayarda sürekli haftada bir kez veya iki kez taratma yapıyorum ama nafile, hiçbir şey bulmuyor ama ben bunu kafama anlatamıyorum sanki sürekli bir şeyler olacak gibi hissediyorum ve bazen gece uyumadıgım oluyor.

Şöyle çevreme baktığımda antivirüs programı kullanan kişi sayısı çok az ama elimden geldiğince kullanmaya teşvik ediyorum. Ama gel gör ki bu arkadaşlar bu konuyu hiç kafaya takmiyorlar ve de hiçbir şey olmuyor.
Bazen kendime soruyorum onlar mı bilinçli kullanıcı yoksa ben mi?

Bu konuda yardımcı olacak veya fikir sahibi olan arkadaşlar varsa yorumlarını bekliyorum.

Teşekkür ederim.

Düzenleme: Tüm hesaplarda iki faktör kullanıyorum.
Düzenleme 2: Maalesef o kadar param olmadığı için Kaspersky ücretsiz sürümünü kullanmam gerekiyor ki zaten 30 günlük süresi bitmeden ayda 2 kere format atıyorum.

Bence paranoyaklaşmışsın.
 
Hocam yıllarca bilgisayar kullanmış biri olarak neyin virüs neyin virüs olmadığını nasıl çözemediniz? Şu "IPHONE 12 PLUS kazandınız!" reklamlarına tıklayan siz misiniz yoksa?
 
Virüs deyince aklıma sadece Corona geldi ve o sebeple gelmiş bulundum. Yine de birkaç şey söylemek isterim; tüm programları orjinal sitelerinden (Tüm derken her türlü programı değil, bilindik ettik programlar, atıyorum Winrar, Chrome vs.) indirdiğin sürece ve sitelerde açılan bilinmeyen pop-up'lara ya da ne idüğü belirsiz maillere tıklamadığın sürece ne olabilir ki? Yıllardır AV kullanmadım ve hiçte bir şey olmadı, milyon kere kredi kartı bilgilerimi girmişimdir PC'de. Her neyse, görünen o ki biraz takıntı olmuş, aşılabilir.
 
Hocam yıllarca bilgisayar kullanmış biri olarak neyin virüs neyin virüs olmadığını nasıl çözemediniz? Şu "IPHONE 12 PLUS kazandınız!" reklamlarına tıklayan siz misiniz yoksa?
Hayır, tabii ki de ben değilim. O kadar bilinçsiz birisi değilim ama bu bende bir takıntı oldu son yıllarda.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı