Benim gibi virüs takıntısı olan var mı?

Benim de var. Her açtığım siteye vs. dikkat ediyorum ve virüs programı olarak Kaspersky'ı bilgisayarımda bulunduruyorum. Tedbirli olduğum için bir sorun yaşamıyorum.

Bu takıntı bende de var bir çeşit paronoyaklık daha yeni Kaspersky'i sildim biraz daha rahat hissediyorum tavsiye ederim. Bu kadar paronoyaklık kötü aga ben sistem 2-3 saniye geç açılınca tam tarama yapıyordum ama yetti artık bulaşırsa bulaşsın format atar geçerim.

İlk bilgisayar ve ilk yıllarda aynen böyleydim öğrendikçe bozdukça virüs bulaştırdıkça öğrendim bilgisayar konusunda tecrübe kazandıkça neyin virüs neyin sağlıklı dosya olduğunu anlamaya başladım yaklaşık 3.5 yıldır virüs bulaşmadı kaldı ki tüm özel verilerim ağ bağlantısı olmayan sunucu üzerinde saklı sadece o cihaz üzerinde av yüklü ve güvenlik önlemleri daha iyi.

Hocam bir şey soracağım anti virüs kullaniyor musunuz? Merak ettim sadece.

Yorucu olmalı bu kadar uğraşmak. Gördüğüme göre bilinçli bir kullanıcısınız, yani virüs bulaşma ihtimali çok düşük. Hiç anti-virüs kullandığımı hatırlamıyorum, bence bu anksiyeteyi bir kenara bırakmaya çalışın (bence artık anksiyete seviyesine ulaşmış), çünkü gerçekten boşa endişeleniyorsunuz.

Hatta şöyle söyleyeyim, dün gece arkadaşıma WhatsApp'tan video gönderdim. Normalde interneti kapatıp uyurum ama bu sefer açık unutup uyumuşum. Arkadaş gecenin yarısında mesaja cevap verdi, yataktan zıplayıp kalktım. Acaba birisi şifreleri mi deniyor, bana bildirim geldi diye. Kafam karışık, zor bir durum.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı