BenQ EX2510 ms değeri

aytug35

Hectopat
Daha fazla  
Herkese selam yeni monitörüm olan EX2510 modelinin MPRT ms değeri bu şekilde.
Bu monitörün 2ms(GtG) özelliği bulunmakta ben bu özelliği test etmek istiyorum, gerçekten 2 ms aldığım doğru mudur bilmek istiyorum. Bunu deneyimleyebileceğim bir site veya uygulama var mıdır arkadaşlar? 2 ms olduğuna inancımı kaybettim.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu testte donanımına değil Monitörüne bakmamız gerektiği için dışarıdan kamerayla çekmen gerekiyor.
Ordaki gecikme değeri bende 30 civarlarında çıkıyor 🤔. Yani bir sorun yok.
Asıl değeri ölçmek için doğru ekipmanların var mı? Muhtemelen yok, GtG'nin sunduğu 2ms değerini şu an kullanıyorsun zaten.

Herkese selam yeni monitörüm olan EX2510 modelinin MPRT ms değeri bu şekilde.
Bu monitörün 2ms(GtG) özelliği bulunmakta ben bu özelliği test etmek istiyorum, gerçekten 2 ms aldığım doğru mudur bilmek istiyorum. Bunu deneyimleyebileceğim bir site veya uygulama var mıdır arkadaşlar? 2 ms olduğuna inancımı kaybettim.

Eki Görüntüle 1141211
Aytuğ Merhaba,

Bu ölçümleri yapmak için yukarıda arkadaşların da söylediği gibi özel ekipmanlar gerekmektedir. İnternet üzerinden uygulamalar vb. profesyonel olmayan teçhizatlarla yapıldığında hatalı sonuçlar çıkmaktadır.

Bunun en büyük nedenlerinden biri, siz bir işlem yaptığınızda, örneğin mouse'unuzu hareket ettirdiğinizde, bu işlem önce mouse'unuzda, sonra donanımınızda işleme alınır ve en son monitörünüzde görüntü olarak karşınıza çıkar. Lakin monitörlerin de işlem için bir süreye ihtiyacı olduğu gibi, ekipmanlar da dahil olmak üzere, donanımların da bir süreye ihtiyacı olmaktadır.

Bu noktada bir çok yazılımda genel gecikme süresi gösterilirken, aslında monitör bu genel gecikmenin sadece küçük bir parçasıdır.

Bununla beraber, monitörlerin kendi içlerinde de tepki süresini artırıp azaltan uygulamalar bulunur, örneğin bizde AMA teknolojisi bulunmaktadır. Premium, High ve Off seçenekleri bulunur. Bu seçeneklerden Premium en hızlı tepki süresi, High orta tepki süresi ayarındadır. Off'da ise bu kontrolü kapatmış olursunuz.

Sisteminizin gücüne ve göz konforunuza göre bu 3 seçeneği değerlendirebilirsiniz.

Farklı sorularınız için bize buradan ya da info.tr@benq.com adresinden ulaşabilrisiniz.

Sağlıklı günler dileriz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı