BenQ GL2230A Siyah Görüntülerde Dalgalanma

Ömer Gündüz

Kilopat
Katılım
4 Şubat 2012
Mesajlar
3.204
Çözümler
2
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Arkadaşlar imzamdaki monitörü kullanıyorum ve böyle ekrana siyah renkler denk geldiği yerlerde dalgalanma oluyor bunun sebebi nedir? Yapmam gereken ayarlar neler bu sorunu giderebilmek için? Sadece siyah ve çok koyu alanlarda oluyor bu. Bir de ekran kartından VGA-DVI dönüştürücü ile görüntü alıyorum bunun sebebi bu mudur? Eğer öyleyse ne saçma bir durum... VGA monitör pişmanlıkmış arkadaş bu ne ya...
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Evet VGA-DVI kullanıyorsan dalgalanma oluşur. Çünkü karttan gelen sinyal dijital sinyal sen bunu analog sinyale çevirince doğal olarak dalgalanmalar oluşur ve kalite de düşer. VGA'nın kalitesi daha düşüktür DVI'a göre.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Bende de oluyor topraklama hattım yok. Saksının içine hat çekmiştim düzelir gibi oldu. :D
 
Bu arada kabloya yakın manyetik bir şey varsa onları da kaldır. Ayrıca iki ucu mıknatıslı ve kalın bir kablo kullan. Kablo kalınlığı işaret parmağının kalınlığında değilse zaten çöpe at :)
 
Ee peki yapılacak bir şey yok mu? Bu nasıl bir şey ya... Çok rahatsız ediyor çünkü.
Monitörün sadece D-Sub (Vga) çıkışlı galiba o yüzden dijital sinyal (Dvi) ile bağlayamazsın. Bağlasan bile adaptörle oluyor işte o zamanda dalgalanmalar oluşuyor. Anolog devri çok eskidi artık keske monitörünü almadan önce sorsaydın bizlere..
 
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı