BenQ GL2230A Titreme yapıyor

Benim monitörümde de renk dalgalanması oluyordu. 7 yıllık monitör ömrünü doldurduğunu düşündüm. Sonrasında yeni aldığım monitörün VGA kablosunu bağladım sorun kalmadı, cam gibi görüntü... Kabloya baksan yeni gibi ama Allaha emanet çalışıyormuş. Başka bir kablo ile denemende fayda var.
 
Ekran kartı driver'ından monitör ayarlarını varsayılana getir ve kablonun ekran kartına gidenini monitöre, monitördekini de ekran kartına bağlayarak yerlerini değiştir. Ne alaka diyeceksin ama bende de aynı sorun vardı bunları yaparak düzelttim. Hareketli şeylerde (film, oyun vs.) titreme gözle görülür şekilde vardı ve bunları yapınca düzeldi.

Çok alakası var. Zira aslında kablonun bir takılma şekli var. Bazı kablolarda mıknatısların yeri farklı. Bu bağlamda ekran kartına takılacak taraf ile monitöre takılacak taraf vardır. Bu arada, iki ucunda mıknatıs olmasına rağmen titrek görüntü veren kablolar gördüm. Kablonun kalitesi çok önemli VGA kablolarda. Şöyle bir kablo şart:

tMQZv.jpg
 
Recep abi attığın VGA kablosundan aynısından bende var. Kablomun pinleri falan bozulmuştu değiştirdim, tam 10 TL'mi aldı bilgisayarcı bir kablo için. Ancak eve getirdim kaliteyi eline alınca hissediyorsun, çok ağır çok dayanıklı. ;)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Hm o zaman kaliteli bir kabloyla deneyeyim çünkü bu kablo epey ince ve minicik uçları ve mıknatısları var. Kaliteli kabloyu nerden anlayabilirim öneriniz var mı? Bir de bunda ikisi de erkek galiba.

- - - Güncellendi - - -

http://www.hepsiburada.com/liste/dark-18m-ferrit-core-emirfi-filtreli-vga-kablo-dk-cb-vgal180/productDetails.aspx?productId=bs42141&categoryId=84120&SKU=BS42141&navq=fh_sort_by%3d-_match_rate%252c-item_sale_count_pl%26fh_secondid%3dbs42141%26fh_lister_pos%3d3%26fh_location%3d%252f%252fcatalog01%252ftr_TR%252f%2524s%253dvga%255cu0020kablo%26fh_eds%3d%25c3%259f%26fh_refview%3dsearch

Arkadaşlar bu kabloyu almayı düşünüyorum iyi midir?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı