BenQ Mobiuz EX2510s DisplayPort'la kullanılır mı?

Ben DP 1.2 kablosu ile 10 bit gördüm, HDMI 2.1 kablosu ile şu anda 12 bit kullanıyorum. HDMI 2.0 ile de 12 bit gördüm. Ekran kartında da işletim sisteminde de bu şekilde görünüyor.
 
AMA varsayılan 1 zaten değiştirmedim sıkıntı olmadığı için ama incelemelerde orta ayar yani 2 öneriliyor. Renk farkına gelince yanlış yönlendirmek istemem çünkü diğerini görmedim. Sayısal olarak fark var dolayısıyla yan yana bakıldığında da anlaşılır bence. Ama oyun ve günlük kullanım için dramatik bir fark olacağını zannetmiyorum. Ancak oyunun yanında fotoğraf ve/veya video düzenleme de yapıyorum tek monitör yetmeye çalışsın istenirse, sRGB yanında DCI-P3 de önem kazanıyor. Benq ile Gigabyte arasında, Gigabyte lehine sırasıyla %25 ve %12.5 fark var. Hangisi kullanım senaryonuza daha çok uyuyorsa onu tercih edin derim. Fiyat da önemli tabi. Bu arada Benq kendi sitesinde EX2510s sayfasındaki soru cevap bölümünde "BenQ oyun monitörleri, VESA Adaptive Sync için evrensel destek sayesinde G-Sync için hazırdır. En azından temel ekran yırtılmasını önlemeye sahip olacaksınız. Ancak BenQ, üstün G-Sync performansını garanti etmez." diyor. G-sync zaten ayrı bir donanım ile çalışıyor.
 
Çok arada kaldım gecikme değerleri neredeyse aynı rengi daha iyi g24f 'nin ama cızırtı olayını birdaha araştırdım ufak da olsa varmış 120 hzden sonra kafam çok karıştı fiyatı önemli değil bir kere alıcam uzun süre kullanıcam önemli olan panel güzel olsun gecikmesinle renginle falan uğraşmayayım.

sağolun yanıtlarınız için birinden birini seçicem artık cızırtı sorunu garantiye girermi acaba onu merak ediyorum aldıktan 2-3 ay sonra başlarsa cızırtısı kötü olur.
 
Rica ederim. Cızırtıyı görmek isterlerse veya gösterebilirseniz garantiye girmesi lazım anomali sonuçta olmaması gereken birşey. Ama yetkili de olsa teknik servislerin ne yapacağı belli olmaz. Önceki monitörümü ölü piksel ile uğraşmayayım diye dell almıştım, aynı zamanda amazonun satıcısı olduğu üründü garanti olsun diye. Bu monitörü alırken risk aldım şahsen inşallah ilerde de sıkıntı çıkmaz.

Dell G2422HS i de inceleyebilirsiniz. Satışına yeni başlanmış Benq monitörü aldığım sitede(gaming.gen.tr), normalde ilk gözüme bu monitörü kestirmiştim ama bulamamıştım satanı. Freesync yanında g-sync compatible bir monitör. Monitörde Dell birinci tercihim şahsen, almamış olsam bunu alırdım.
 
Son düzenleme:

Yeni konular

Geri
Yukarı