Benq RL2240HE siyah görüntüde bozulma sorunu

Eacimis

Hectopat
Yaklaşık 1 sene önce topladığım bir sistem vardı. Hiçbir yerden araştırmadan kendim en ucuz parçalarla toplamaya çalıştım. Bilgisayarı aldığımdan beri özellikle siyahlarda ufak bir görüntü bozukluğu hep vardı. Son günlerde tekrar Witcher 3 oynamaya başladım ve özellikle bu oyunda daha çok siyahlarda bozulmalar görmeye başladım ve ciddi anlamda kafama takılmaya başladı. Bozulma dediğim ölü piksel veya benzeri bir şey değil. Siyah alanların kare kare olduğunu görebiliyorum. Sorunun neyde olduğunu çok araştırdım ancak bir türlü bulamadım. Her türlü driver sorunlarını inceledim ancak sonuç yok. Monitörün kendi ayarlarının neredeyse hepsini denedim ancak bu bozulmaları her seferinde görebiliyorum. Sizden ricam eğer bildiğiniz en ufak bir şey bile varsa üşenmeden yazmanız gerçekten benim için ciddi bir sorun oldu.

• Monitör: Benq RL2240HE
  • Ekran Kartı: AMD MSI RX 580 4 GB 256 bit
  • RAM: 8 GB Kingston HyperX Fury 2133 MHz (1 adet)
  • Anakart: MSI B150M Bazooka
  • İşlemci: Intel i5 Kabylake 7500
  • SSD: WD Green 120 GB 540 MB - 430 MB/s
  • HDD: Seagate Barracuda 7200 rpm 1 TB
  • Güç kaynağının markasını hatırlamıyorum ama 650w 80+ Bronze özellikleri var.

Şimdiden teşekkür ederim. Bir de arkadaşlar 21.5 inç civarlarında ikinci monitör olarak kullanmak için fiyatı 600 liradan daha aşağılarda, en azından DVI girişi olan bir monitör arıyorum. Bu esnada önerisi olan varsa onu da paylaşırsa çok sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Telefonum çok sağlıklı çekim yapamayabilir kamerası biraz zayıf ancak akşam iş çıkışı eve gittiğimde bir video paylaşırım bu gönderi altında.
Bir fotoğraf veya video paylaşır mısınız?
2018-09-03 18-42-24.mp4 | openload
@Recep Baltaş Bey video bu mouse ile az çok nerelerin bozulduğunu göstermeye çalıştım. Oyunda da özellikle sinematiklerin geçiş kısmında pikselleşmeyi görebilirsiniz.
bozulmalar1.JPG

@Recep Baltaş hatırlatmak adına yazıyorum. :)

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı