BenQ XL2430T vs. AOC 24g2U

88602

Kilopat
Makaleler
6
Şu an BenQ XL2430T kullanmaktayım monitör TN panel olmasına rağmen parlaklığı olsun renkleri olsun çok memnunum fakat TN panel parlaklığı ve renkleri cansız (ki XL2430T gayet yeterli bana göre) olduğundan IPS panele geçmeyi düşünüyorum. Yeni çıkan AOC markasının 24G2U modeline baktım ama parlaklıkta 350'ye 250 XL2430T daha önde.

Hangisi daha mantıklıdır?

BENQ 24" XL2430T Analog DVI 2xHDMI DP 144Hz Gaming Monitör
AOC 24" 24G2U 2xHDMI DP VGA 144Hz 1MS Freesync FHD Gaming Monitör

Son düzenleyen: Moderatör:
Tepkime süreleri aynı çok fiyat farkı var parlaklık önemli ama bence değmez aradaki farkı vermeye.
Hocam ben şuan elimdeki XL2430T'yi 2.elden satacağım zaten 800 ile 1000 TL arası fiyatla elimden çıkar diye düşünüyorum o paranın üstüne koyup AOC 24G2U alacağım eğer daha iyiyse ama ben parlaklığa takıldım. XL2430T nasıl TN panele sahip olup da parlaklığı 350 cd/m2 oluyor da 24G2U IPS panel olup parlaklığı 250 cd/m2 oluyor? Bu TN panel IPS panelden daha parlak ve canlı demek olmuyor mu?

Son düzenleme:
Hocam ben şuan elimdeki XL2430T'yi 2.elden satacağım zaten 800 ile 1000 TL arası fiyatla elimden çıkar diye düşünüyorum o paranın üstüne koyup AOC 24G2U alacağım eğer daha iyiyse ama ben parlaklığa takıldım. XL2430T nasıl TN panele sahip olup da parlaklığı 350 cd/m2 oluyor da 24G2U IPS panel olup parlaklığı 250 cd/m2 oluyor? Bu TN panel IPS panelden daha parlak ve canlı demek olmuyor mu?
Tn panel tepkime süresi olarak IPS panelden biraz daha hızlı. IPS panel resmi işlemek için 2 3 milisaniye daha geç tepki verir ama zaten hissetmezsin. Elinize de para geçecekse eğer BenQ tercih edin.

Viewsonic XG2401 alabilirsiniz. Görüntüsü gayet güzel.AOC IPS Panel resim falan ya da Photoshop yapacaksanız tercih edilebilir. TN Panel İnput Lag diğer Panellere oranla daha düşüktür. VA Panel almayın. Ghosting ile filan karşılaşma ihtimali vardır.

AOC 24G2U mükemmel bir monitör şuanda kullanıyorum ve IPS ekrandan TN'ye düşülmez TN panele bakınca siyah beyaz ekrana baktım sandım ilk baş.

144HZ, IPS, 1MS (MPRT), 24" + Hoparlör ( Orta düzeyde bu fiyat için tatmin edici), Pivot, sağa sola döner başlık, yukarı aşağı ayarı, arka kısmındaki girişleri yani bu fiyat bu monitör için öpüp başa koymalık ghosting vs. yok.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı