BenQ XL2546 vs XL2546k

MaQuaOfficial

Hectopat
Katılım
19 Mart 2021
Mesajlar
29
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar, 240Hz monitör almayı düşünüyorum doların yükselmesiyle sıfır fiyatları çok arttığı için 2.el garantili ürünlere yöneldim. XL2546 ve XL2546k olan bu iki model arasında kaldım arasındaki fiyat farkı yaklaşık 700 800 TL arası bu iki model arasındaki özellik farkları bu fiyat farkına değer mi çok karasız kaldım konuya hakim olan arkadaşlar bana yardım edebilirse çok sevinirim.
 
İkisini de önermem, Dell AW2521HFL daha iyi olur. Vatan'da stok varken 3500 civarı dolaşıyor.
 
İkisini de önermem, Dell AW2521HFl daha iyi olur. Vatan'da stok varken 3500 civarı dolaşıyor.

BenQ tercih etmemin sebebi DyAc özelliğinin G-Sync'e göre daha iyi çalıştığını söylemeleri. ASUS VG259qm kullanmıştım IPS panel hoşuma gitmedi özellikle CS:GO'da. Bu model de IPS panel pek sıcak bakmıyorum yolladığınız modele gene de teşekkür ederim.
 
BenQ tercih etmemin sebebi DyAc özelliğinin G-Sync'e göre daha iyi çalıştığını söylemeleri. ASUS VG259qm kullanmıştım IPS panel hoşuma gitmedi özellikle CS:GO'da. Bu model de IPS panel pek sıcak bakmıyorum yolladığınız modele gene de teşekkür ederim.
DyAc G-Sync rakibi bir teknoloji değildir, tepkime iyileştirmeyi amaçlar.
VG259QM iyi bir monitör değil, TUF serisi zaten çöpten hallice bir seri. Dell ile TUF serisini bir tutmak hatadır.
 
2546K daha çok öneriyorlar bende senin gibi ikisi arasında kaldım da. Dolar 10 TL olmuş iken o fiyatı vermeye hak etmiyor gibi. 🙃
Tartışmasız XL2546K.

Öncelikle Dell bir monitör markası değil. Laptop için bile çok iyi bir marka değil :) Alienware güzel seri ama şöyle karşılaştırayım aşağıda;


XL2546K 0.5ms Dell 1ms. aradaki ms farkı çok büyük bir fark değil. Lakin oyun içerisinde ping gibi önemli. Ne kadar düşük olursa o kadar iyi.

XL2546K'da ayrıca DyAc+ var. Motion blur reduction çok önemli. Dell'de böyle bir şey var mı bilmiyorum. Asus'da ULMBR var ama DyAc ile arasında dağlar kadar fark var. Şu an piyasadaki en iyi blur reduction teknolojisi DyAc. Dolayısı ile yüksek hz'de fps oyunu oynuyorsan bu çok önemli keza flick atarken bulanıklık olacaktır. Ya da moba oynuyorum diyorsun haritada ya da lane'de hızla hareket ederken bulanıklık olacaktır.


Özellikle IPS panel zaten uzun süreli kullanımda 240hz için ideal bir panel değil. IPS daha çok düşük fps'lerde yüksek çözünürlüklü ya da HDR içerikler için uygun. 4K God of War oynayacaksan mesela. Lakin bu monitör de 1080p.

XL2546K'nın ayrıca Black eQualizer, Color Vibrance ve S-Switch gibi bir çok artısı var. Bütçenin üstüne geliyorsa XL2456 modeline de bakabilirsin. Benim eski monitörüm, XL2546K'ya geçtim ben de.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı