BenQ Zowie XL2411P alınır mı?

Bu fiyat aralığında ve TN panel söz konusu olduğunda iki marka var Acer ve BenQ. Keza 144Hz Gaming panelini icat eden markalar bunlar. Auo panel üreticisi bu iki markanın çalışanlarının kurduğu bir üretici. Dolayısı ile söz konusu TN olduğunda auo panel ve bu paneli en iyi işleyen marka olan BenQ ve Acer öneriyorum, Acer'da aslında Predator serisi, ama o seri Türkiye'de yok ne yazık ki.

Lakin ViewSonic, AOC gibi bazı markalarda 1 2 model de var böyle fiyatına göre çok iyi performans veren, yukarıda tavsiye ettiğim 24G2U gibi ya da Acer KG241 gibi.

Mümkün mertebe FPS oyunları, espor ya da Gaming için monitör isteyenlere yazıyorum, çünkü piyasada asıl işi monitör yapmak olmayan ve çeşitli Tweak'ler ve pazarlama metotları ile (1ms MPRT'yi 1ms gtg'miş gibi lanse etmek gibi) birçok marka var. Bu işlerde daha doğrucu olan firmalara daha doğru monitörlere yönlendirmeye çalışıyorum insanları. Öyle bir misyon benim ki, eski bir Pro CS oyuncusu ve teknoloji incelemecisi olarak.

Ha evde de kullanıyorum o ayrı :)

Hocam XL2411K dikkatimi çekti yeni model ve dyAc olmasından ötürü. Yukarıdaki inceleme videosuna baktığımda dyAc özelliği açılınca parlaklık yarı yarıya düşmekte. Bu özelliği kullandığımızda parlaklık düşecekse oyun deneyimini kötü etkilemez mi?

Hocam XL2411K dikkatimi çekti yeni model ve dyAc olmasından ötürü. Yukarıdaki inceleme videosuna baktığımda dyAc özelliği açılınca parlaklık yarı yarıya düşmekte. Bu özelliği kullandığımızda parlaklık düşecekse oyun deneyimini kötü etkilemez mi?

Süper tespit. Yazdığım şeyi anlayan ve böyle bir soruyla gelen olunca çok mutlu oluyorum :)

Evet parlaklık düşmesi bir handikap bu noktada lakin 144hz'de blur reduction biraz zor. 240hz kadar rahat değil. Bu noktada parlaklığı düşürerek çözmüşler oradaki problemi anladığım kadarı ile.

İdeali ya da standardı rekabetçi oyunlar için 350 400nit civarı. HDR400 parlaklığı renkler için önemli oluyor. Sanırım XL2411K'da da DyAc açında 200 civarına falan düşüyor ama piyasadaki standart 144hz monitörlerde zaten 250 civarı falan parlaklık. Bu noktada kayıp çok yok.

Ben direkt güneş almadığı sürece çok rahatsız olmuyorum. Gün ışığında yansıma ya da renk kaybı olmuyor. Odanın ışığını doğru ayarlarsan çok fark bile olmuyor diyebilirim. 144hz DyAc olan bir monitör için perdeyi kaparım ben açıkcası :D

Süper tespit. Yazdığım şeyi anlayan ve böyle bir soruyla gelen olunca çok mutlu oluyorum :)

Evet parlaklık düşmesi bir handikap bu noktada lakin 144hz'de blur reduction biraz zor. 240hz kadar rahat değil. Bu noktada parlaklığı düşürerek çözmüşler oradaki problemi anladığım kadarı ile.

İdeali ya da standardı rekabetçi oyunlar için 350 400nit civarı. HDR400 parlaklığı renkler için önemli oluyor. Sanırım XL2411K'da da DyAc açında 200 civarına falan düşüyor ama piyasadaki standart 144hz monitörlerde zaten 250 civarı falan parlaklık. Bu noktada kayıp çok yok.

Ben direkt güneş almadığı sürece çok rahatsız olmuyorum. Gün ışığında yansıma ya da renk kaybı olmuyor. Odanın ışığını doğru ayarlarsan çok fark bile olmuyor diyebilirim. 144hz DyAc olan bir monitör için perdeyi kaparım ben açıkcası :D
Ayarları en yükseğe aldığımızda 129 nits gibi bir parlaklık söz konusu. Yani buraya kadar herşey çok güzeldi fakat bu durum gerçekten can sıkıcı oldu. 😔 Alıp pişman olmak istemiyorum.

Dosya Ekleri

• Screenshot_2021-01-12-17-33-24-239_com.vanced.android.youtube.jpg
    Screenshot_2021-01-12-17-33-24-239_com.vanced.android.youtube.jpg
    172,9 KB · Görüntüleme: 135
Ayarları en yükseğe aldığımızda 129 nits gibi bir parlaklık söz konusu. Yani buraya kadar herşey çok güzeldi fakat bu durum gerçekten can sıkıcı oldu. 😔 Alıp pişman olmak istemiyorum.
Burada tercih tamamen senin dostum. Keza rekabetçi seviyede önemli bir detay DyAc. Lakin zaten 144hz monitörler arasında buna benzer bir blur reduction teknolojisi yok. Bu noktada DyAc kapalı da kullanabilirsin rahatsız olursan. Pişman edeceğini sanmıyorum keza standart 144hz, 1ms bir monitör için bile yanında black equalizer ve color vibrance özellikleri var. Bu xl-share muhabbeti de ileride çok işe yarayacak gibi duruyor, pro oyuncular ayarlarını paylaşabilecek, direkt onlardan alıp kurabileceğiz.

Burada tercih tamamen senin dostum. Keza rekabetçi seviyede önemli bir detay DyAc. Lakin zaten 144hz monitörler arasında buna benzer bir blur reduction teknolojisi yok. Bu noktada DyAc kapalı da kullanabilirsin rahatsız olursan. Pişman edeceğini sanmıyorum keza standart 144hz, 1ms bir monitör için bile yanında black equalizer ve color vibrance özellikleri var. Bu xl-share muhabbeti de ileride çok işe yarayacak gibi duruyor, pro oyuncular ayarlarını paylaşabilecek, direkt onlardan alıp kurabileceğiz.
Anladım hocam. Peki dyAc kullanmayacak isek dediğiniz black equalizer ve color vibrance özellikleri bir önceki model olan XL2411P'de mevcut zaten. XL2411P'de bu ek özellikler açıldığında parlaklığa etkisi yok bildiğim. O zaman bu noktada XL2411P almak daha mantıklı sanırım.

Anladım hocam. Peki dyAc kullanmayacak isek dediğiniz black equalizer ve color vibrance özellikleri bir önceki model olan XL2411P'de mevcut zaten. XL2411P'de bu ek özellikler açıldığında parlaklığa etkisi yok bildiğim. O zaman bu noktada XL2411P almak daha mantıklı sanırım.

Şimdi 2411K'da xl-share var. Daha sonra Shield ve S-Switch uyumluluğu da var, satılmıyor şu an ama satılınca alıp takabilirsin. Eğer bu olanaklar 300TL fazla vermeye değmez diyorsan evet haklısın. Lakin dediğim gibi her zaman kapatmak da bir opsiyon :) Bende XL2411K, XL2546K ve EX2780Q var. Oyun oynarken XL2546K kullandığım için çok zorlanmıyorum. XL2411K'yı daha çok ikinci monitör olarak kullanıyorum.

Gençler deneyimlerimi anlatayim isterseniz size öncelikle kesinlikle benq alınır sebeplerini kısaca geçeyim
1.Düşük Gecikme
2. Gerekli tweaks ve işlemler minimum latency için ayarlanmış durumda yani herşey ayarlı fazladan ayar yapmanıza gerek yok parlaklık vs hariç.
3. Benq kalitesi
@allmightymihawk size sorum olacak XL2411p kullanıyorum.
1.ayarları nasıl kullanmalıyım? Ama Premium mu olmalı falan
2.fazladan tweaks işlemleri vesaire var mıdır?
3. blur reductionu onerir misiniz programını yüklemeli miyim?

Gençler deneyimlerimi anlatayim isterseniz size öncelikle kesinlikle benq alınır sebeplerini kısaca geçeyim
1.Düşük Gecikme
2. Gerekli tweaks ve işlemler minimum latency için ayarlanmış durumda yani herşey ayarlı fazladan ayar yapmanıza gerek yok parlaklık vs hariç.
3. Benq kalitesi
@allmightymihawk size sorum olacak XL2411p kullanıyorum.
1.ayarları nasıl kullanmalıyım? Ama Premium mu olmalı falan
2.fazladan tweaks işlemleri vesaire var mıdır?
3. blur reductionu onerir misiniz programını yüklemeli miyim?
XL2411P'yi oyun için kullanalı çok oldu, XL2546'ya geçmiştim çünkü. Fakat şurada güzel bir guide var ona bakmıştım zamanında

Blur reduction'ın performansı esas 240hz'de ortaya çıkıyor keza yoğun blur oralarda belli oluyor. Ekstra bir blur reduction yazılımı kullanmadım XL2411P'de ben. XL2546 serisinde ve XL2411K'da DyAc var zaten blur reduction için.

XL2411K varken 11P alınmaz. 2017 monitörü 11p. 11K 2019 çıkışlı daha güncel ve daha iyi özelliklere sahiptir.

Ya bütçe meselesi tabi 300 400 TL fark var arada. Dediğim gibi DyAc, daha yeni panel vb. özellikler için insanlar bu kadar bütçe ayıramayabilir :(

merhaba

BenQ Zowie XL2411P ile​

ASUS VG248QG arasinda kaldim asustaki g-sync freesync gibi özelllikerin olmasi sanki daha alinabilir kılıyor . önerilerede acigim 2000tl ye kadar 144hz 1ms genelde csgo dota2 film dizi izlerim baska oyun oynamam hatta işimi görcekse Acer EG220QP de alabilirim​

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı