BenQ Zowie XL2546k vs ViewSonic XG2431

Bütçe
12500

Alperen06

Kilopat
Daha fazla  
Monitör
BenQ Zowie XL2546K, Viewsonic XG2431
AOC24G2u kullanıyorum. Yazılımcıyım. İşim gereği 2. bir monitöre ihtiyacım var. Aynı zamanda da sıkı bir Apex Legends ve CS:GO tutkunuyum.

2. monitör ihtiyacımın doğmasıyla birlikte hem monitör ihtiyacımı karşılamak, hem de oyun performansımı artırmak adına 240Hz bir monitör ile yükseltme yapmaya karar verdim.

Seçeneklerini bu iki monitöre kadar indirmiş bulunmaktayım. Amazon Prime day indirimleri sebebiyle şu an iki monitörün fiyatları neredeyse aynı. Normalde BenQ 15.000TL bandında gezerken ViewSonic 12.000TL bandındaydı. Şu an indirimli haliyle BenQ 12.500 TL iken, ViewSonic 12.200 - 13.500 TL aralığında. Bu da haliyle kafamı çok karıştırdı.

Ghosting olmadan, yüksek gecikmeler olmadan, 240Hz'de oyun oynama keyfine erişmek istiyorum. Ghostingi takmayan ya da fark etmeyen arkadaşlar olsa da ben fark edebiliyorum ve bu durum beni çok rahatsız ediyor. O yüzden alacağım monitörde bir Motion blur teknolojisi olması benim için önemli.

XG2431'in bu kıyaslamada bulunma sebebi purexp!
BenQ'nun bu kıyaslamada bulunma sebebi DyAc+ ve tabii ki FPS oyunlar için kendini tamamıyla kanıtlamış bir monitör olması.

Halihazırda bir IPS panelim olduğu için IPS panel ile keyfi çıkacak aktivitelerimi AOC monitörüm ile gerçekleştirebilme imkanım olduğundan dolayı TN panel alma fikri o kadar da kötü gelmiyor açıkçası.

Ağırlıklı olarak oyun, bunun dışında da kodlama işlerimde 2. monitör olarak AOC24G2U'nun yanına hangisini almamı önerirsiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
24G2U gibi efsane renklere sahip olan bir monitöre baktıktan sonra TN bir monitöre bakmak sizi rahatsız eder bence.

Ayrıca yana koyacaksanız görüş açısı kötü olacağı için TN panel sizi üzer.
XG2431'in o fiyatı hakettiğini düşünmüyorum ancak piyasa berbat bir durumda zaten.

24G2U gibi efsane renklere sahip olan bir monitöre baktıktan sonra TN bir monitöre bakmak sizi rahatsız eder bence.

Ayrıca yana koyacaksanız görüş açısı kötü olacağı için TN panel sizi üzer.
XG2431'in o fiyatı hakettiğini düşünmüyorum ancak piyasa berbat bir durumda zaten.
Görüş açısı için monitör standlarım var. İstediğim optimal açıya getirme şansına sahibim. Bunun dışında eğer tercihim benq olursa, en kötü senaryoda TN paneli karşıma alır, IPS paneli açılı kullanırım diye düşünüyordum açıkçası. Sizin de bahsettiğiniz renk durumu biraz gözümü korkutuyor açıkçası.

Ama diğer taraftan da Viewsonic ciddi anlamda gereksiz pahalı. Oluru 8.000-9.000TL civarı gibi geliyor bana.

Alacağım 2. Monitörü ağırlıklı olarak gaming, dolaylı yollarla da 2 monitör kullanmanın getirileri için almak istiyorum. Bu iki monitör arasında çok kararsız kaldım...

Görüş açısı için monitör standlarım var. İstediğim optimal açıya getirme şansına sahibim. Bunun dışında eğer tercihim BenQ olursa, en kötü senaryoda TN paneli karşıma alır, IPS paneli açılı kullanırım diye düşünüyordum açıkçası. Sizin de bahsettiğiniz renk durumu biraz gözümü korkutuyor açıkçası.

Ama diğer taraftan da ViewSonic ciddi anlamda gereksiz pahalı. Oluru 8.000-9.000TL civarı gibi geliyor bana.

Alacağım 2. Monitörü ağırlıklı olarak Gaming, dolaylı yollarla da 2 monitör kullanmanın getirileri için almak istiyorum. Bu iki monitör arasında çok kararsız kaldım...

Görüş açısından kurtulmanın tek yolu önüne koymak hocam.
Bence profesyonel bir oyuncu değilsen IPS panel almalısın, çünkü bahsettiğin 24G2U'yu kendim kullandığımdan nasıl renklerinin olduğunu biliyorum ve BenQ onun yanında çok sönük kalır.
Bütçeni arttırabilirsen fiyatını hak eden bir 360Hz de alabilirsin:
Veya bu daha iyi olur:

Görüş açısından kurtulmanın tek yolu önüne koymak hocam.
Bence profesyonel bir oyuncu değilsen IPS panel almalısın, çünkü bahsettiğin 24G2U'yu kendim kullandığımdan nasıl renklerinin olduğunu biliyorum ve BenQ onun yanında çok sönük kalır.
Bütçeni arttırabilirsen fiyatını hak eden bir 360Hz de alabilirsin:
Veya bu daha iyi olur:
Bunlar bütçemin çok üzerinde kalıyorlar. Ayrıyetten güncel sistemim 360hz bir monitörü besleyebilecek güçte değil. 240fps i bile güç bela competetive video ayarlarında alabiliyorum apex oynarken

Bunlar bütçemin çok üzerinde kalıyorlar. Ayrıyeten güncel sistemim 360Hz bir monitörü besleyebilecek güçte değil. 240FPS'i bile güç bela competetive video ayarlarında alabiliyorum Apex oynarken.

Anladım hocam, benim diyeceklerim bu kadardı ben IPS alınması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca fiyatını hak eden bu modellere bakabilirsin, sisteminizde yükseltirsin belki 😉

Anladım hocam, benim diyeceklerim bu kadardı ben IPS alınması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca fiyatını hak eden bu modellere bakabilirsin, sisteminizde yükseltirsin belki 😉
Teşekkür ederim yorumların için. Yakın zamanda 1660Ti dan 3060Ti a yükselttim. Şu an için yeterli geliyor bana. Son attığın monitörü araştıracağım.

Teşekkür ederim yorumların için. Yakın zamanda 1660 Ti'dan 3060 Ti'a yükselttim. Şu an için yeterli geliyor bana. Son attığın monitörü araştıracağım.

İşlemci değişikliği FPS oyunları için daha önemlidir hocam, belirtmek istedim :D

Kısaca anlatayım 24G2zu yu, renk kalitesi olarak ortalama bir monitördür MS değeride yerindedir. G4 modeli ise renk kalitesi olarak biraz daha kötüdür ama MS değeri olarak ondan daha üstündür.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı