Berber çırağı olmak deneyimlerden sonra mantıklı mı?

İbrahimse

Hectopat
Yer
İzmir
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
..
Meslek
Otomotiv sanayi
Daha önceki konularımda bahsettiğim fabrikaya gitmedim berber çıragı oldum, gittiğim yerde çok müşteri geliyor 1 ayım ve haftalık kazanclarımı takip ediyorum;
1.hafta 1900TL
2.hafta 1700TL.
3.hafta 1500TL.
3 haftada 2 gün çalışamadım yoksa 2000TL'yi bulurdu.

Ustalarım çok iyi günlük 830TL bahşiş aldığım oluyor ve en iyi kısmı benim evime yakın olması, aylık 6-7bin TL kazanıyorum MESEM'e yazılacagım oradan da 6431TL gelecek toplamda aylık kazancım 11-13 bin TL sadece bayramlarda günlük 2.5bin TL'ye kadar kazanabiliyormuşuz.
Ortama ayak uydurdum bile.

Berber çırağı o kadar iyi bir meslek değil. Klasik esnaf. Geleceğin olsun istiyorsan daha iyi meslek seç. İlerde bu mesleğe ne olacağı belli değil.

Şunu ekleyeyim sabah 9.30 akşam 11 müşteri gelmez ise 10.30 1'e kadar durduğum oldu pek yorucu bir iş değil mesaisi fazla sadece bayramlarda sabah 4'e 5'e kadar açık.

Berber çırağı o kadar iyi bir meslek değil. Klasik esnaf. Geleceğin olsun istiyorsan daha iyi meslek seç. İleride bu mesleğe ne olacağı belli değil.

Bu meslek tam aradığım meslek eğlenceli.

Son düzenleme:
Yurt dışında berberler bizim gibi 5 dakikalık makina gezdirme işi için elektrik faturanın yarısı kadar ücret almıyorlar.
Çoğu ülkede saç traşı pahalı. $20'dan aşağı traş eden berber yok neredeyse. Ayrıca bu işi yurt dışında yapan çok fazla kişi olmadığını da unutmamak gerek. Çoğu ülkede berberlik mesleğini Orta Doğulu vatandaşlar kapatıyor ve çokta güzel traş edemiyorlar. Yurt dışında kaliteli bir berber çok güzel paralar kazanabiliyor.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı