Berberde çırak olmak

Para bol ama bayağ cimrilerdir.
Normalde tek usta olabilir bayram diye 2'ye dönmüş olabilir. 1-2 gün sonra bizde 2 ustaya dönücrğiz. 11 TL şimdilik iyi bende 10,75 aldım. Akşamla beraber 30'u bulur sanırsam.

Ama çok tuhaf pazartesi nefes almadık. Salı çarşamba yatış. Abi zaten demişti yoğunluk perşembeden sonra olur diye. Bakalım.
Yazarsın akşam hem karşılaştırma yaparız ücretleri.

Hocam eve geldim. Abi para vermedi. Neden bilmiyorum. Hafta sonu verecek galiba. Dükkanın anahtarını verdi. Sabah aç süpür vs. dedi. 11 TL'yle kaldım. Umarum daha verir iyi olur. Akşama kadar valla ayaklarıma karasular indi. Çok yoruldum bulaşık vs. yıkadım. Yerleyi sürekli süpürdüm. Çay vs getirdim. Para bozdurdum. Şimdilik bunlar şimdi yemek yiyeceğim kurt gibi açım.

Ben sana demedim mi kardeşim . Ben 40 TL aldım Total'de. Sorsaydın "abi para" diye. Benim artım 12 yıllık berberimiz. Babamla da çok samimi. Baktım bu bana 5-10 veriyor. Babamdan nota verdim(babama söylettim"bu çocuk başta daha fazla para alıyordu, şimdi benden para mı kaçırıyor "tarzı. Ondan beri 20 civarı veriyor.).
Birkaç gün daha git. Bak, para vermiyor. De ona, abi parayı hafta sonu mu alacağım diye.

Bakağız bakalım zaten en başta hafta sonu diye bir şey demişti tam anlamadım. Galiba hafta sonu. Ayrıca her zaman 2 usta var. Abi kardeşler.

Hocam babam görmesin, yaşıtız. Bu yaşta zor olmuyor mu çalışmak?

Para konusunda bir şey diyemem fakat şöyle bir şey olması muhtemel, gelen giden müşteriler olsun dükkanın sahibi olsun diğer dükkanların sahibi ve elemanları olsun seni ezmeye çalışabilir. Yeri geldiğinde paranı alamayabilirsin, sana köle gibi davranabilir. Çoğu mahalle berberinin ortamı güzel değildir çünkü. Tabii ki bu her berberde olacak diye bir kural yok, gideceğin berber farklı olabilir.
Birde, paranın tadı sana tatlı gelmesin.

Ben de 2005'liyim hocam. Sizden çok büyük değilim. Erkeğin her yerde çalışması beklenir. Benim babam 10 yaşından beri çalışıyor. Alışınca zor değil. Ben mesela çok rahatım artık.

Bir şey soracağım size de daha çırakken hani daha yeni traş a girdiğinizde balon üzerinde sakal traşı yaptırdılar mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…