Berberde çırak olmak

Aynen öyle.

Mümkünse merkezde olan yerlerde çırak olarak çalışmaya bakın. Mahalle aralarında çalışmanızı önermem çünkü köylü müşterileri çok. Buradaki köylülerden kastım aşağılama vb. değil, hayvan kokuyorlar ve sohbet ortamları iyi değil.

Merkez kısmında haklısın, ama köylü kısmına katılmıyorum.

Arkadaşlar işe başlayacağım yer işler bir yer. Adamlarla konuştum çok cana yakın insanlar. Günlük 20-30 atarım dedi. Hafta sonları 50'yi bulur dediler. Sabah 9 öğle yemeğine eve gelir yer geri gelir dediler. Akşam belli olmazmış iş ne zaman biterse 9 olur 8 olur 7 olur bilemeyiz dediler. Havlu asma, yer süpürme vs. aslında saç kesme dışında her şey. Cam silme vs. yarın gel başka dediler. Bende tamam dedim. Eve çok yakın zaten. Aylık 800 TL gibi bir ücret elime geçiyor.

Kardeşim 2 aydır berber çırağıyım. Öncelikle 7-8 gibi kapamayı unut. 9.30 gibi kapanır çoğu yer. 7-8 de kapanması için ustanın annesinin babasının vs ölmesi gerekir.
Para konusunda. Hafta sonu 50 TL zor. 35-40 civarı olur. Senden yüz bulursa 25 bile verir. Belli olmaz. Az verirse hemen tavır yap.
Bu işteki sıkıntı şu, mesela dün 12 saat ayaktaydım(30 k adım). Bugün 6 saatdir yatıyorum. Şu an berberden yazıyorum.

Ama berber çıraklığının iyi yanı. Usta işi gereği kaynak olur. Gelen genelde samimi olur. Yemediğini yersin. Hoşuna gider.

Bir de benden sana tavsiye. Acele et derse bile makasları silerken acele etme.
O makasın tanesi 600 TL en az (ara makas 400 en az).
Ama kafan rahat olur. Öldüm bittim dediğin gün az olur.
Bak ben kenera 800 (250 alacağım var 150 cepte var) para attım. Kafama göre yerim veya bir çeyrek vs alırım.

Allah kolaylık versin. Usta tıraş ederken müşteriye 1,5 adım mesefade veya 1 adım mesafede ol. Bahişişi daha fazla veriyor. (berberlikde para var mahalle berberi ama 10'u tokatlıyor)

Aynen öyle.

Merkez kısmında haklısın, ama köylü kısmına katılmıyorum.

Kardeşim 2 aydır berber çırağıyım. Öncelikle 7-8 gibi kapamayı unut. 9.30 gibi kapanır çoğu yer. 7-8 de kapanması için ustanın annesinin babasının vs ölmesi gerekir.
Para konusunda. Hafta sonu 50 TL zor. 35-40 civarı olur. Senden yüz bulursa 25 bile verir. Belli olmaz. Az verirse hemen tavır yap.
Bu işteki sıkıntı şu, mesela dün 12 saat ayaktaydım(30 k adım). Bugün 6 saatdir yatıyorum. Şu an berberden yazıyorum.

Ama berber çıraklığının iyi yanı. Usta işi gereği kaynak olur. Gelen genelde samimi olur. Yemediğini yersin. Hoşuna gider.

Bir de benden sana tavsiye. Acele et derse bile makasları silerken acele etme.
O makasın tanesi 600 TL en az (ara makas 400 en az).
Ama kafan rahat olur. Öldüm bittim dediğin gün az olur.
Bak ben kenera 800 (250 alacağım var 150 cepte var) para attım. Kafama göre yerim veya bir çeyrek vs alırım.

Allah kolaylık versin. Usta tıraş ederken müşteriye 1,5 adım mesefade veya 1 adım mesafede ol. Bahişişi daha fazla veriyor. (berberlikde para var mahalle berberi ama 10'u tokatlıyor)

Hocam bizim buralarda hiç bahşiş verilmiyor, sizin orası neresi?

Hocam bizim buralarda hiç bahşiş verilmiyor, sizin orası neresi?

Bahşiş buradada az (Ankara /keçiören)
Ortalama bir günde, 10 TL civarı bahşiş alıyorum. Bazen 20-25 (çok çok nadir) bezen 0(az değil 0 çektiğim de çok).
Ama gün bazına vursanız herhalde 25-30 TL olur . Ama 13 saat için az. Ancak yapılan iş basit, kolay, yorucu değil.
Benim arkadaşım vardı. Çankaya'da çırakdı. İyi para alıyordu. Zaten oradaki adam için 200 TL para değil ki. Adam 50 TL bahşiş atıyor gözüne gelmiyor. Burada zorla 5 TL veriyor ya****lar.
Onu da geçtim. Bir abim var çankayada okuyor. Her cumaya gittiğinde (temizde yüzlü) 200-300 TL harçlık veriyorlar, oradaki hakimi savcısı avukatı VS. biz de anca 25 TL.

Bahşiş buradada az (Ankara /keçiören)
Ortalama bir günde, 10 TL civarı bahşiş alıyorum. Bazen 20-25 (çok çok nadir) bezen 0(az değil 0 çektiğim de çok).
Ama gün bazına vursanız herhalde 25-30 TL olur . Ama 13 saat için az. Ancak yapılan iş basit, kolay, yorucu değil.
Benim arkadaşım vardı. Çankaya'da çırakdı. İyi para alıyordu. Zaten oradaki adam için 200 TL para değil ki. Adam 50 TL bahşiş atıyor gözüne gelmiyor. Burada zorla 5 TL veriyor ya****lar.
Onu da geçtim. Bir abim var çankayada okuyor. Her cumaya gittiğinde (temizde yüzlü) 200-300 TL harçlık veriyorlar, oradaki hakimi savcısı avukatı VS. biz de anca 25 TL.

Çok garip geldi, yere göre değişmesi bizim burada kimse bahşiş vermiyor.

Berbere çırak olarak girmek istiyorum. Okullar açılana kadar çalışacağım. Birazdan gidip maaş vs. soracağım sabah akşam kaç olacağını soracağım. Saç tabii ki kesemem fakat yeri süpür para bozdur çay getir götür vs. yaparım. Okullar açılana kadar biraz para kazansam yeter. Evimiz çok yakın 2 dakika mesafede. Eve gelip yemeğimi kendim yiyebilirim. Sizce haftalık ne kadar vermeleri gerekir? Zor mudur? Normal sürekli evde oturup bilgisayar başında oluyordum. Ve para kazanmak istiyorum. Haftalık 150 TL iyi midir sizce? Kendim bir hesaplama yaptım haftalık 150 TL verseler aylık 600 TL benim için iyi bir rakam. Ve liseye geçeceğim için okul malzemeleri vs. için kullanacağım. Yaşım 14. sizce girmeye değer mi? Babam gir hem bir şeyler öğrenirsin hem de para kazanırsın dedi. Çünkü okul kayıt masrafları vs. olacak ve ayrıca telefon alacak. Zaten 2 ay çalışmış olacağım. 2 ayda 1200 TL civarı kazansam iyi midir? İlk kez böyle bir girişimde bulunacağım. Önerilerinizi vs. bekliyorum. Şimdi gidip ne kadar para veriyorlar vs. onları soracağım. Alırlar mı onu da bilmiyorum sadece bir sormak istedim. Birazdan gelip yazacağım. Hatam vs. varsa moderatör arkadaşlar lütfen ceza vermeyin gelince yazmam gerekli. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler. Ve ayrıca çok rezil bir iş bu paraya bu iş çekilmez diyenleri de duydum. Ne kadar haklılar bilmiyorum.
3-4 Gün önce berberde otururken babasıyla çocuğu geldi. Artık liseyi bitirmeden çıraklık kursu verilmiyormuş sanırım. Onun yanında çalışmanda yasal değilmiş. Okuldan kalan zamanda gelse bile dersler, sınavlar öğrenemez şeklinde konuşmuşlardı. Eğer tam zamanlı gelme şansı olsa 5-6 ay içinde oturacak kadar bir kişi çıkarmış. Sen mesleği öğrenmek için değil sadece para kazanmak için işe girecekmişsin gibi geldi. Çırak olarak değil başka bir yerde çalışsan daha iyi para kazanabilirsin.

Çok garip geldi, yere göre değişmesi bizim burada kimse bahşiş vermiyor.

Ora neresi? Olay aslında sende bitiyor. Müşterinin konfor alınını biraz daralayacaksın. Tıraş bitince hemen kahve, çay önerisinde bulunacaksın VS. ama kimisi var günde en az 2-3çay içer. 5 TL vermekden acizdir.

Ora neresi? Olay aslında sende bitiyor. Müşterinin konfor alınını biraz daralayacaksın. Tıraş bitince hemen kahve, çay önerisinde bulunacaksın VS. ama kimisi var günde en az 2-3çay içer. 5 TL vermekden acizdir.

Gaziantep hocam, burada tanıdık olmadığı sürece sorulmuyor hocam tanıdıksa "Abi bir çayımız iç" deniyor tanıdık değilse traş yapılıp gidiyor hocam.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı