Berberde çırak olmak

Hocam öğle molasına geldim. Şu ana kadar 11 TL bahşiş aldım. Ayaklarım ne yalan söyleyeyim ağrıyor. Alışırım herhalde. Bayağı temiz tutuyorum dükkanı. Bakalım akşam ne kadar para geçecek elime. Usta bana her şeyi öğretti. Söyledi daha doğrusu. Bıçaklar vs. gerçekten pahalıymış abi de dedi. Düşürme aman diyeyim diye. 11 TL için bu kadar çalışmak gerçekten az fakat bahşiş olarak verdiler adamlar. Bakalım akşam ne olacak. Neyse ben yemek yiyeyim. 20 geçe gideceğim. Almancı buraya da geldi hocam. Adam paraları bir çıkardı patır patır 200 liralar dolu. 5 TL'de bana verdi :D şimdi tekrar gidiyorum. Akşam yazarım. Ayrıca 2 usta var.

Para bol ama bayağ cimrilerdir.
Normalde tek usta olabilir bayram diye 2'ye dönmüş olabilir. 1-2 gün sonra bizde 2 ustaya dönücrğiz. 11 TL şimdilik iyi bende 10,75 aldım. Akşamla beraber 30'u bulur sanırsam.

Ama çok tuhaf pazartesi nefes almadık. Salı çarşamba yatış. Abi zaten demişti yoğunluk perşembeden sonra olur diye. Bakalım.
Yazarsın akşam hem karşılaştırma yaparız ücretleri.

Para bol ama bayağ cimrilerdir.
Normalde tek usta olabilir bayram diye 2'ye dönmüş olabilir. 1-2 gün sonra bizde 2 ustaya dönücrğiz. 11 TL şimdilik iyi bende 10,75 aldım. Akşamla beraber 30'u bulur sanırsam.

Ama çok tuhaf pazartesi nefes almadık. Salı çarşamba yatış. Abi zaten demişti yoğunluk perşembeden sonra olur diye. Bakalım.
Yazarsın akşam hem karşılaştırma yaparız ücretleri.
Hocam eve geldim. Abi para vermedi. Neden bilmiyorum. Hafta sonu verecek galiba. Dükkanın anahtarını verdi. Sabah aç süpür vs. dedi. 11 TL'yle kaldım. Umarum daha verir iyi olur. Akşama kadar valla ayaklarıma karasular indi. Çok yoruldum bulaşık vs. yıkadım. Yerleyi sürekli süpürdüm. Çay vs getirdim. Para bozdurdum. Şimdilik bunlar şimdi yemek yiyeceğim kurt gibi açım.

Hocam eve geldim. Abi para vermedi. Neden bilmiyorum. Hafta sonu verecek galiba. Dükkanın anahtarını verdi. Sabah aç süpür vs. dedi. 11 TL'yle kaldım. Umarum daha verir iyi olur. Akşama kadar vallahi ayaklarıma karasular indi. Çok yoruldum bulaşık vs. yıkadım. Yerleyi sürekli süpürdüm. Çay vs getirdim. Para bozdurdum. Şimdilik bunlar şimdi yemek yiyeceğim kurt gibi açım.

Ben sana demedim mi kardeşim 🤣🤣🤣🤣. Ben 40 TL aldım Total'de. Sorsaydın "abi para" diye. Benim artım 12 yıllık berberimiz. Babamla da çok samimi. Baktım bu bana 5-10 veriyor. Babamdan nota verdim(babama söylettim"bu çocuk başta daha fazla para alıyordu, şimdi benden para mı kaçırıyor "tarzı. Ondan beri 20 civarı veriyor.).
Birkaç gün daha git. Bak, para vermiyor. De ona, abi parayı hafta sonu mu alacağım diye.

Ben sana demedim mi kardeşim 🤣🤣🤣🤣. Ben 40 TL aldım Total'de. Sorsaydın "abi para" diye. Benim artım 12 yıllık berberimiz. Babamla da çok samimi. Baktım bu bana 5-10 veriyor. Babamdan nota verdim(babama söylettim"bu çocuk başta daha fazla para alıyordu, şimdi benden para mı kaçırıyor "tarzı. Ondan beri 20 civarı veriyor.).
Birkaç gün daha git. Bak, para vermiyor. De ona, abi parayı hafta sonu mu alacağım diye.
Bakağız bakalım zaten en başta hafta sonu diye bir şey demişti tam anlamadım. Galiba hafta sonu. Ayrıca her zaman 2 usta var. Abi kardeşler.

Berbere çırak olarak girmek istiyorum. Okullar açılana kadar çalışacağım. Birazdan gidip maaş vs. soracağım sabah akşam kaç olacağını soracağım. Saç tabii ki kesemem fakat yeri süpür para bozdur çay getir götür vs. yaparım. Okullar açılana kadar biraz para kazansam yeter. Evimiz çok yakın 2 dakika mesafede. Eve gelip yemeğimi kendim yiyebilirim. Sizce haftalık ne kadar vermeleri gerekir? Zor mudur? Normal sürekli evde oturup bilgisayar başında oluyordum. Ve para kazanmak istiyorum. Haftalık 150 TL iyi midir sizce? Kendim bir hesaplama yaptım haftalık 150 TL verseler aylık 600 TL benim için iyi bir rakam. Ve liseye geçeceğim için okul malzemeleri vs. için kullanacağım. Yaşım 14. sizce girmeye değer mi? Babam gir hem bir şeyler öğrenirsin hem de para kazanırsın dedi. Çünkü okul kayıt masrafları vs. olacak ve ayrıca telefon alacak. Zaten 2 ay çalışmış olacağım. 2 ayda 1200 TL civarı kazansam iyi midir? İlk kez böyle bir girişimde bulunacağım. Önerilerinizi vs. bekliyorum. Şimdi gidip ne kadar para veriyorlar vs. onları soracağım. Alırlar mı onu da bilmiyorum sadece bir sormak istedim. Birazdan gelip yazacağım. Hatam vs. varsa moderatör arkadaşlar lütfen ceza vermeyin gelince yazmam gerekli. Şimdiden görüşleriniz için teşekkürler. Ve ayrıca çok rezil bir iş bu paraya bu iş çekilmez diyenleri de duydum. Ne kadar haklılar bilmiyorum.
Hocam babam görmesin, yaşıtız. Bu yaşta zor olmuyor mu çalışmak?

Para konusunda bir şey diyemem fakat şöyle bir şey olması muhtemel, gelen giden müşteriler olsun dükkanın sahibi olsun diğer dükkanların sahibi ve elemanları olsun seni ezmeye çalışabilir. Yeri geldiğinde paranı alamayabilirsin, sana köle gibi davranabilir. Çoğu mahalle berberinin ortamı güzel değildir çünkü. Tabii ki bu her berberde olacak diye bir kural yok, gideceğin berber farklı olabilir.
Birde, paranın tadı sana tatlı gelmesin.

Hocam babam görmesin, yaşıtız. Bu yaşta zor olmuyor mu çalışmak?

Ben de 2005'liyim hocam. Sizden çok büyük değilim. Erkeğin her yerde çalışması beklenir. Benim babam 10 yaşından beri çalışıyor. Alışınca zor değil. Ben mesela çok rahatım artık .

Ben de 2005'liyim hocam. Sizden çok büyük değilim. Erkeğin her yerde çalışması beklenir. Benim babam 10 yaşından beri çalışıyor. Alışınca zor değil. Ben mesela çok rahatım artık.

Bir şey soracağım size de daha çırakken hani daha yeni traş a girdiğinizde balon üzerinde sakal traşı yaptırdılar mı?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı